Sevastova nokļūst uzvaras attālumā, lai apsteigtu Ostapenko

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien sasniedza Ķīnā notiekošā Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, pārspējot Horvātijas pārstāvi Donnu Vekiču ar rezultātu 6-3, 6-2.

(Informācija papildināta par Sevastovas nākamo pretinieci.)

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu pasaules ranga 20. vietas īpašniece Sevastova nopelnījusi 215 WTA punktus 178 895 ASV dolāru naudas balvu.

Sevastova pasaules rangā strauji pietuvojusies Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko. Ja Sevastova iekļūs Pekinas turnīra pusfinālā, viņa rangā apsteigs tautieti un atkal kļūs par valsts pirmo raketi. Šo godu Ostapenko viņai atņēma pagājušajā gadā.

Zīmīgi, ka ar šo uzvaru Sevastova saglabājusi teorētiskas izredzes kvalificēties sezonas noslēguma turnīram, kurā piedalīsies astoņas gada labākās tenisistes. Lai to paveiktu, viņai jāuzvar Pekinas turnīrs. Šosezon Latvijas tenisiste izcīnījusi 37 uzvaras un tādējādi atkārtojusi pērn sasniegto karjeras rekordu.

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar Dominuku Cibulkovu no Slovākijas, kura ir planētas 30.rakete. Slovākiete savā astotdaļfināla mačā ar 4-6, 6-2, 6-3 uzvarēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir devītajā vietā un turnīrā bija izlikta ar to pašu numuru.

Spēlētājas šo maču iesāka līdzvērtīgā cīņā, abām droši nosargājot savas serves. Pēc piektā geima Sevastovai gan bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, kā rezultātā viņa atstāja kortu. Latvijas tenisiste varēja maču turpināt, bet vēl pēc diviem geimiem viņai atkal bija nepieciešama fizioterapeites palīdzība.

Par spīti savainojumam, Sevastova astotajā geimā vairākas reizes panāca "vienādi", turklāt Vekiča pēc vienas zaudētas izspēles dusmās trieca raketi pret zemi. Tas par labu nāca tieši Latvijas tenisistei, jo viņa uzreiz pēc tam ieguva savu pirmo mačbumbu spēlē, ko gan viņa neizmantoja. Pretiniecei gan nekādi neizdevās izservēt geimu, un Sevastova vēlreiz ieguva breikbumbu, ko šoreiz izmantoja un panāca 5-3. Arī pēc šāda pavērsiena Vekiča dusmās trieca raketi pret zemi.

Līdz ar to Sevastova varēja servēt par uzvaru pirmajā setā, ko viņa arī pārliecinoši paveica, setā triumfējot ar 6-3.

Sevastovai acīmredzot bija problēmas ar kreiso sānu, kā rezultātā viņai starp pirmo un otro setu atkal bija nepieciešama fizioterapeites palīdzība, kura Latvijas tenisisti nedaudz izmasēja. Viņa lieliski sāka otro setu, jau pirmajā geimā tiekot pie breika. Vekiča bija ļoti neapmierināta par savu sniegumu, bet otrajā geimā viņa ieguva kopumā četras breikbumbas, taču Sevastova tās atspēlēja un spēja nosargāt savu servi.

Latvijas tenisiste bija ieguvusi nelielu iniciatīvu un arī trešajā geimā tika pie divām breikbumbām, no kurām otro arī izmantoja, panākdama jau 3-0. Vekiča gan nepadevās un jau nākamajā geimā pamanījās vienu breiku atspēlēt, ļaujot Sevastovai uzvarēt tikai vienā izspēlē. Tiesa, Latvijas pārstāve pretinieces apgriezienus ātri vien samazināja, jo viņa ar breiku atbildēja nākamajā geimā, tādējādi atgūstot pārliecinošo vadību.

Nestabils sniegums abu tenisistu izpildījumā turpinājās, jo uzreiz pēc tam Sevastova zaudēja punktu pie savas serves, bet septītajā geimā atkal to atguva un panāca 5-2. Latvijas sportiste tādējādi servēja par uzvaru mačā, ko arī veiksmīgi paveica, otrajā setā esot pārāka ar 6-2.

Sevastova pasaules rangā ir 20.vietā, bet Vekiča ir planētas 38.rakete. Viņām šī bija piektā savstarpējā cīņa un piekto reizi uzvaru izcīnīja Latvijas tenisiste.

Sevastova pēc Pekinas turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanas pasaules rangā vairs tikai par 58 punktiem atpaliek no Ostapenko, kura šajās sacensībās cieta zaudējumu jau otrajā kārtā.

Pašreizējie aprēķini liecina, ka Ostapenko nākamnedēļ pasaules rangā nebūs augstāk par 17.vietu, kamēr Sevastova pagaidām ir 19.pozīcijā, bet viņa var pakāpties augstāk, ja turpinās veiksmīgi spēlēt Pekinas turnīrā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu piedalās arī šī turnīra dubultspēlēs, kur viņas sasniegušas otro kārtu. Trešdien gaidāma cīņa pret sacensību ceturto numuru beļģieti Elisu Mertensu un Nīderlandes pārstāvi Demi Šūrsu.

Pagājušajā nedēļā abas aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču pēc tam izstājās, jo Pavļučenkovai bija problēmas ar kāju.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu