Par "Labākās aktrises" titulu šovakar cīnīsies šīs četras dāmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadri no filmām

Kinoteātrī "Splendid Palace" pirmdien, 12. novembrī plkst.20 notiks Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonija. Kategorijā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma" nominētas kinolentes "Bille", "Ar putām uz lūpām", "Homo novus", "Kriminālās ekselences fonds" un "Tēvs nakts". Kā allaž principiāla cīņa gaidāma arī kategorijā "Labākā aktrise". Šogad nominētas šādas aktrises.

Par "Labākās aktrises" balvu cīnīsies Ieva Puķe ("Ar putām uz lūpām"), Rūta Kronberga ("Bille"), Daiga Kažociņa ("Mērijas ceļojums") un Elita Kļaviņa ("Rīga. Dublis 1").

Savukārt labāko otrā plāna lomas aktieru un aktrišu kategorijās nominēti Andris Keišs ("Homo novus"), Andris Daugaviņš ("Kriminālās ekselences fonds"), Pēteris Liepiņš ("Bille"), Ivo Martinsons ("Nameja gredzens"), Kaspars Zvīgulis ("Homo novus"), Elīna Vāne ("Bille"), Lolita Cauka ("Bille"), Ilze Blauberga ("Tēvs nakts"), Agnese Cīrule ("Homo novus") un Guna Zariņa ("Homo novus").

Par balvu

"Lielā Kristapa" balvu rīko biedrība Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo Kultūras centru un Kultūras ministriju.

Balva dibināta 1977. gadā, bet kopš 2014. gada tā atkal tiek pasniegta katru gadu. Pagājušajā gadā par labāko spēlfilmu tika atzīta Viestura Kairiša "Melānijas hronika", par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu - Uģa Oltes un Mortena Trovika "Atbrīvošanas diena", balvu kā labākā dokumentālā īsfilma ieguva Andreja Verhoustinska kinolente "Lidija", savukārt labākās animācijas filmas titulu ieguva Edmunda Jansona "Bize un Neguļa".

"Lielais Kristaps", preses konference
"Lielais Kristaps", preses konference Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu