"Medijs nav komēdijs": rīkos kampaņu pret viltus ziņu izplatību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kultūras ministre Dace Melbārde
Kultūras ministre Dace Melbārde Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamnedēļ, 10.oktobrī, valsts pārvalde atklās kampaņu "Medijs nav komēdijs", kas vērsta pret viltus ziņu izplatību, informēja Valsts kancelejā.

2017.gada jūnijā veiktais Kultūras ministrijas (KM) pētījums "Latvijas iedzīvotāju medijpratība" liecina, ka puse Latvijas iedzīvotāju uzticas informācijai, ja tā izskanējusi kādā no medijiem. Taču tikai 40% Latvijas iedzīvotāju apgalvo, ka spēj atpazīt uzticamu informāciju no tendenciozas un safabricētas. Vienlaicīgi 83% Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka mediji un to saturs ievērojami ietekmē sabiedrības uzskatus.

Lai vairotu izpratni par medijpratību un veicinātu spēju kritiski izvērtēt informāciju, kas parādās sociālajos tīklos, Valsts kanceleja, KM un Iekšlietu ministrija (IeM) rīkos kampaņu "Medijs nav komēdijs".

Kampaņa tiks atklāta 10.oktobrī plkst.12 kinoteātra "Splendid Palace" kafejnīcā "Cafe Film Noir", Elizabetes ielā 61, Rīgā.

Kampaņas atklāšanā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) un Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu