Trīs dienas pirms vēlēšanām izsniegti vien aptuveni 13% vēlētāju apliecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās līdz trešdienai izsniegti vien aptuveni 13% izgatavoto vēlētāja apliecību, informēja pārvaldē.

No kopumā izgatavotajām nedaudz vairāk kā 60 000 apliecībām izsniegtas 7845.

Vairākās PMLP nodaļās, kurās tas ir tehniski iespējams, rindu automātos ir izveidota iespēja saņemt atsevišķu numuriņu vēlētāja apliecības saņemšanai. Pārvaldē norādīja, ka patlaban nav veidojušās vēlētāju rindas un arī sūdzības par it kā esošajām grūtībām apliecību saņemšanā nav saņemtas.

Vēlētāja apliecība nepieciešama, lai 13.Saeimas vēlēšanas varētu piedalīties tie Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji, kuri kā savu vienīgo personu apliecinošo dokumentu izmanto personas apliecību.

To var saņemt tajā PMLP nodaļā, kurā personai izsniegta personas apliecība. Vēlētāju apliecību izsniegšana notiks līdz pat 6.oktobrim. Šajā dienā PMLP nodaļas nodrošinās vēlētāju apliecību izsniegšanu līdz plkst.16.30, bet Rīgas 1.nodaļa Čiekurkalnā šo pakalpojumu nodrošinās līdz plkst.19.30.

PMLP informē, ka līdz 25.septembrim balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem tika piedāvāta iespēja vēlētāja apliecību nosūtīt uz sev ērtāku PMLP nodaļu, un šo iespēju izmantoja 298 personas.

12.Saeimas vēlēšanām tika izgatavotas nedaudz vairāk kā 27 000 vēlētāja apliecību, bet tās tika izsniegtas 5365 personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu