Spirta rūpnīca Daugavpilī ilgstoši apgādājusi vietējās "točkas" (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nelegālā spirta iznīcināšana Daugavgrīvas bioloģiskajā attīrīšanas stacijā Latvijā. Ilustratīvs attēls.
Nelegālā spirta iznīcināšana Daugavgrīvas bioloģiskajā attīrīšanas stacijā Latvijā. Ilustratīvs attēls. Foto: AFI

Valsts ieņēmumu dienestam izdevies pieķert kādu Daugavpils legālā alkohola ražošanas rūpnīcu, kas ilgstoši ar spirtu apgādājusi tā saucamās "točkas", ziņo portāls lsm.lv. Lai gan dienests rūpnīcas nosaukumu neatklāj, izskanējusi informācija, ka šī rūpnīca ir SIA "Aidana". 

Kā ziņo portāls, oktobra sākumā SIA "Aidana" tika anulēta alkohola ražošanas licence.

"Dotajā brīdī esam sākuši kriminālprocesu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, pārvadāšanu un izplatīšanu. Ir piecas aizdomās turamās personas," informē VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Podiņš.

Spirts no rūpnīcas ticis vests uz divām viensētām Daugavpils novadā. Valsts ieņēmumu dienests veicis kratīšanu gan rūpnīcā, gan abās viensētās, kopumā izņemot trīs tonnas nelegāli saražota spirta.

Pagaidām zaudējumi, ko šis "bizness" nodarījis valsts budžetam, nav aprēķināti.

"Jāatceras tas, ka par katru spirta litru akcīzes nodoklis vien ir 16,70 eiro. Ja mēs pierēķinām vēl pievienotās vērtības nodokli, tad tās summas tiešām ir lielas," skaidroja VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba Šmite-Roķe.

SIA "Aidana" valdes loceklis, kurš gan savu vārdu nevēlējās atklāt, notiekošo sīkāk nekomentēja, norādot, ka rūpnīca aizliegumu ražot alkoholu ir pārsūdzējusi.

Valsts ieņēmumu dienests informē, ka pagājušā gada decembrī par līdzīgiem pārkāpumiem ražošanas licenci zaudēja vēl kāda ražotne, bijusī "Biodegviela".

Šobrīd Latvijā legāli spirtu ražo divas rūpnīcas. 

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Aidana" pieder 1984.gadā dzimušajai Nataļjai Barkinai, bet tās vienīgais valdes loceklis ir 1967.gadā dzimušais Dauts Barkins. Uzņēmums pērn strādājis ar 430 000 eiro apgrozījumu un nepilnu 46 000 eiro peļņu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu