Vāc parakstus par atļauju mopēdiem un motocikliem pilsētās izmantot sabiedriskā transporta joslas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauju mopēdiem un motocikliem pilsētās izmantot sabiedriskā transporta joslas.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Arnis Balodis, kurš uzskata, ka šādas pārmaiņas veicinātu drošāku, ērtāku, ekoloģiskāku un "mazāk stresainu" transporta plūsmu pilsētā, kā arī atslogotu ceļu infrastruktūru.

Balodis skaidroja, ka Latvijas Motoklubu asociācija vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem ar iniciatīvu un piedāvājumu veikt grozījumus Ceļu satiksmes noteikumos, paredzot tajos divriteņu mopēdiem un motocikliem pārvietošanās iespējas satiksmē joslā, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem.

Iniciatīva balstās un ir saistīta ar praksi, kas piemērota daudzās Eiropas valstu pilsētās un kas ievērojami palielina mopēdu un motociklu kā mazāko un dinamiskāko satiksmē izmantojamo transportlīdzekļu vadītāju drošību, tai skaitā samazina vides piesārņojuma risku gan to, kuru motocikli un mopēdi rada, gan arī tās emisijas, kuras stāvot sastrēgumos mopēdu un motociklu vadītājiem diemžēl nākas arī ieelpot, zināja stāstīt iniciatīvas iesniedzējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu