Kurucam rezultatīva debija NBA kluba "Nets" sastāvā

Mačs pret Ņujorkas "Knicks"
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien piedzīvoja savu debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līmenī, gūstot 13 punktus Bruklinas "Nets" komandas zaudētā pirmssezonas pārbaudes spēlē pret Ņujorkas "Knicks", kuras rindās joprojām nespēlē Kristaps Porziņģis.

"Nets" vienība savā laukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 102:107 (26:17, 20:33, 25:31, 31:26). Bruklinas komandai šī bija pirmā no četrām plānotajām pārbaudes spēlēm, tikmēr "Knicks" komanda, gatavojoties sezonai, izcīnīja otro uzvaru tikpat spēlēs.

Kurucs spēlēja visu pēdējo ceturtdaļu, savukārt no traumas atlabstošais Porziņģis maču vēroja no tribīnēm.

Šajā mačā Kurucs laukumā bija 12 minūtes, kuru laikā trāpīja četrus no pieciem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet vienīgais trejacis lidoja grozam secen. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas un nopelnīja vienu piezīmi.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Keriss Leverts, bet 13 punktus bez Kuruca vēl iemeta Spensers Dinvidijs. Savukārt "Knicks" komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Alonso Trīrs, bet lielisku maču aizvadīja arī turku centrs Eness Kanters, kurš guva 22 punktus un izcīnīja 20 atlēkušās bumbas.

"Nets" komanda Kurucu vasarā NBA draftā izvēlējās ar 40.numuru, vēlāk latvietim ar Bruklinas klubu noslēdzot līgumu uz četriem gadiem. Vasarā Kurucs nepiedalījās "Nets" NBA Vasaras līgas spēlēs, jo tobrīd vēl nebija panākta vienošanās ar viņa iepriekšējo klubu "Barcelona" par izpirkuma maksu. Līdz ar to trešdien 20 gadus vecais latvietis piedzīvoja savu debiju NBA līmenī.

Tikmēr Porziņģis turpina atlabt pēc februārī gūtās ceļgala saišu traumas un pagaidām nav skaidrības, kad liepājnieks varētu atgriezties laukumā. Viņš NBA aizvadījis trīs sezonas.

Tāpat savai trešajai NBA sezonai ar Sanantonio "Spurs" vienību gatavojas Dāvis Bertāns.

NBA sezona sāksies 16.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu