Traģēdija Īrijā: trīs noslīkušo latviešu mirstīgās atliekas plāno pārvest uz Latviju

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trīs Kerri grāfistē Īrijā noslīkušo latviešu vīriešu ģimenes plāno nākamnedēļ pārvest bojāgājušo mirstīgās atliekas uz Latviju, kur tās tiks apbedītas, vēsta portāls "Independent.ie".

Kā ziņots, svētdien ūdeņos pie Kūnannas pussalas krastiem gāja bojā 57 gadus vecais Anatolijs Teivāns, 38 gadus vecais Valērijs Klimentjevs un 30 gadus vecais Jurijs Burceuss. 

Vietējie iedzīvotāji svētdienas vakarā pamanīja apgāzušos laivu un paziņoja par to atbildīgajiem dienestiem, kuri notikuma vietā atrada trīs noslīkušos. Teivāns tika atrasts apmēram 50 metru attālumā no krasta, kamēr abi pārējie bojāgājušie bija laivas tuvumā.

"Independent.ie" ziņo, ka divu traģiskajā nelaimes gadījumā bojāgājušo vīriešu ģimenes nolēmušas pārvest mirstīgās atliekas uz Latviju. Trešā ģimene vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu, taču domājams, ka rīkosies tāpat.

Gaidāms, ka nepieciešamie dokumenti tiks sakārtoti nedēļas laikā, pēc kā mirstīgās atliekas varēs pārvietot uz Latviju. 

Latvijas vēstniecība Dublinā izteikusi līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un kopš traģēdijas šajā jautājumā sadarbojas ar Īrijas varasiestādēm.

Kūnannas iedzīvotāji stāsta, ka trīs makšķernieki regulāri esot devušies makšķerēt uz vietu, kur notika nelaimes gadījums. Kā vēsta "Independent.ie", trešdien Kūnannas piestātnē bija nolikti ziedi, bet tuvējā baznīcā nolikta grāmata, kurā vietējie var ierakstīt savas līdzjūtības un laba vēlējumus. Daudzi vietējie iedzīvotāji trešdien atstāja ierakstus grāmatā, novēroja portāls.

Mācītājs Lerijs Kellijs sacīja, ka sestdienas vakarā tikšot rīkota īpaša mise bojāgājušo piemiņai. Šonedēļ vietējā baznīcā ikviena dievkalpojuma laikā tiks iedegta svece par bojāgājušajiem makšķerniekiem, teica mācītājs.

"Tā ir milzīga traģēdija," norādīja Kellijs. "Cilvēki ir satriekti un jūt līdzi ģimenēm, tas ir ļoti smagi."

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu