Apkalnas un Kaupera uzvedumā atklāta RSU aulas koncertsezona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tam, ka ērģeles var atskaņot arī Renāra Kaupera dziesmas, apstiprinājums tika gūts trešdien, 3. oktobrī, kad izpārdotajā koncertuzvedumā “Viens prāts ar otru” Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā tikās ērģelniece Iveta Apkalna, Renārs Kaupers, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu koris un Eināra Lipska instrumentālā grupa. Ar šo sirsnīgo un enerģijas pilno koncertu tika atklāta RSU aulas koncertsezona. Aplūko foto!

Renāra Kaupera dziesmas Hamburgas Elbas filharmonijas goda ērģelnieces Ivetas Apkalnas, bērnu kora un deju uzveduma izpildījumā, klausītājiem bija iespēja izbaudīt jau pērn, Latgales vēstniecībā "Gors" notikušā starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla ORGANismi atklāšanā. Lielās intereses dēļ šogad festivāla komanda lēma atkārtot koncertuzvedumu Viens prāts ar otru divos izpārdotos koncertos – 2. oktobrī Rēzeknē, bet 3. oktobrī Rīgā, RSU aulā.

RSU aula, pazīstama arī kā Pārdaugavas koncertzāle, var lepoties ne vien ar Steinway koncertflīģeli, bet kopš pērnā gada arī ar īpašām digitālajām ērģelēm.

“Pasaulslavenās ērģelnieces Apkalnas iesvētītas, tās pavērušas koncertzālei jaunus muzikālus apvāršņus. Ērģeļu monumentālais skanējums lieliski papildina akadēmiskos pasākumus, taču vienlaikus tās ievērojami dažādojušas RSU aulas koncertdzīvi. Tās skanējušas gan kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, gan, kā sagaidāms koncertā Viens prāts ar otru – kopā ar māksliniekiem, kas vēl ir skolēni,” stāsta RSU aulas vadītāja Astra Puriņa.

Esot uz šī radošā viļņa, tapusi ideja arī par RSU veltījumu Latvijas simtgadei – koncertu Teic, kur zeme tā, kas aptvers mūziku no iemīļotākajām latviešu kino filmām. Šis koncerts paredzēts novembrī, un uz vienas skatuves pulcēs kā solistus Ēriku Egliju un Gintu Andžānu, tā RSU tautas deju ansambļa Ačkups un kora Rīga dalībniekus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu