Reinis Zariņš atskaņos skaistākās Bēthovena klaviersonātes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Reinis Zariņš
Reinis Zariņš Foto: publicitātes

Gatavojoties Ludviga Van Bēthovena 250. dzimšanas dienas atcerei 2020. gadā, klausītājiem tiek sniegta iespēja iepazīt komponista klaviersonātes. 13. oktobrī plkst. 19 Dzintaru koncertzālē uz muzikālu sarunu ar Bēthovena mūziku aicinās Londonā mītošais starptautiski atzītais latviešu pianists Reinis Zariņš.

Klaviersonāte ir žanrs, ko visbiežāk dēvē par dižā simfoniķa Ludviga van Bēthovena radošo darbistabu. Sonātes Bēthovens rakstījis visa mūža garumā: pirmās četras tapušas vēl 18. gadsimta izskaņā, savukārt pēdējās – piecus gadus pirms nāves, spilgti atsedzot komponista stila metamorfozes un laikmeta zīmes.

Latviešu pianists Reinis Zariņš koncertam Dzintaru koncertzālē sagatavojis programmu, kurā varēs baudīt Bēthovena jaunības gados komponēto, Jozefam Haidnam veltīto Otro sonāti un nelielo Desmito sonāti, kā arī vienu no iemīļotākajām un tehniski sarežgītākajām dramatiskā perioda sonātēm - 21., sauktu arī par “Auroru”.

Vēsturiskā mazā Dzintaru koncertzāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu