Igaunijas aizsardzības ministrs nobažījies par Krievijas kodolieroču potenciālo ietekmi uz Baltiju

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Igaunijas Aizsardzības ministrs Jiri Luiks uzskata Krievijas slepenos soļus vidēja darbības rādiusa kodolieroču izstrādē par uztraucošu zīmi, norādot, ka nākotnē tas var ietekmēt arī Baltijas valstis.

NATO dalībvalstu aizsardzības ministri sanāksmē Briselē ceturtdien apsprieda jautājumus, kas saistīti ar alianses kodoldrošību, atklāja Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

"Lai gan Krievijas pēdējie slepenie soļi, izstrādājot vidēja rādiusa kodolieročus, nešaubīgi rada bažas, mums jāņem vērā, ka tā ir daļa no Krievijas stratēģijas, kas vērsta pret Rietumiem. Daudz tālākā nākotnē šīs ieroču līnijas atjaunošana var ietekmēt arī Baltijas valstu aizsardzību," pēc tikšanās ar citu valstu aizsardzības ministriem kodolplānošanas grupā sacīja Luiks.

Vēlāk ceturtdien ministriem paredzēta Ziemeļatlantijas komitejas sēde, kur tiks apspriestas kiberaizsardzības un kiberuzbrukumu spējas.

Trešdien ministri tikās NATO un Gruzijas komitejas sastāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu