Rīgas "Dinamo" izbraukumā dodas bez vairākiem traumētajiem hokejistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturtdien devās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas trešajā izbraukumā, mājās paliekot traumētajiem Uvim Balinskim, Miķelim Rēdliham un Brendonam Makmilanam, vēsta komanda.

Rīdzinieki piektdien Maskavas piepilsētā Balašihā tiksies ar Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard", kas Austrumu konferencē ir otrajā vietā. Pēc tam svētdien sekos spēle ar līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj", bet izbraukums tiks noslēgts 9.oktobrī Kazahstānā pret Astanas "Baris" hokejistiem.

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs 26 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Izbraukumā devās vārtsargi Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks, aizsargi Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļenins, Marks Entonijs Zaneti un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Egils Kalns, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs un Līnuss Videls.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču sestdien, kad rīdzinieki mājās ar 3:7 kapitulēja "Astana" komandai, ierindā atgriezies aizsargs Zīle, savukārt uzbrucējs Meija, kuram bija kājas trauma, šosezon piedalījies tikai vienā mačā, traumu gūstot pirmajā cīņā. Tāpat no fārmkluba izsaukts Egils Kalns, kurš vēl trešdien "Optibet" hokeja līgas spēlē guva vārtus "Liepājas" komandas sastāvā.

Tikmēr Balinskis nav spēlējis kopš 9.septembra, kad guva ķermeņa augšdaļas traumu, Rēdlihs savainojumā iedzīvojās 27.septembra spēlē pret "Soči" komandu, kad komandas biedra Majones spēcīgi mestā ripa trāpīja viņam pa ausi, bet Makmilans savainojuma dēļ šosezon jau otro reizi izkritis no ierindas.

Rīgas "Dinamo" pirmdien paziņoja par līguma laušanu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu, kurš šosezon piedalījās sešās spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -3. Vidēji laukumā amerikānis pavadīja 11 minūtes un 21 sekundi.

Keids Feirčailds
Keids Feirčailds Foto: www.dinamoriga.lv

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 12 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, ar 13 punktiem ieņemot piekto vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Hārtlija trenētā "Avangard" 13 mačos zaudējusi tikai reizi, ar 24 punktiem esot otrajā vietā savā konferencē un visā līgā, par diviem punktiem atpaliekot no līderes Jekaterinburgas "Avtmobolist". Omskas klubs šosezon mājas spēles spiests aizvadīt Balašihā, jo viņu mājas hallē konstatētas plaisas pamatos un nesošajās konstrukcijā, tāpēc šī celtne neatbilst drošas ekspluatācijas noteikumiem.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits tagad gan ir par vienu sarucis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Rīgas "Dinamo" komandas izbraukuma spēļu kalendārs

  • 5. oktobrī pret Omskas "Avangard" (Bobs Hārtlijs)
  • 7. oktobrī pret Novosibirskas "Sibirj"
  • 9. oktobrī pret Astanas "Baris"
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu