Rīgas "Dinamo" viesos pie Hārtlija un jaudīgās "Avangard" (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešā izbraukuma pirmo spēli šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā aizvadīs Rīgas "Dinamo" komanda, kas Balašihā spēkiem mērosies ar Latvijas nacionālās valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". Mačs sāksies plkst. 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā "TVPlay Sports". 

Uz Krieviju Ģirta Ankipāna vadītā komanda devās ceturtdien. Ierindā savainojuma dēļ nav Uvis Balinskis, Miķelis Rēdlihs un Brendons Makmilans. Toties ar komandu kopā ir Gints Meija un Kristaps Zīle. 

Lai arī pēdējās spēlēs "Dinamo" hokejisti nespēlē vairs tik rezultatīvi un piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas, komanda turas Rietumu konferences augšgalā. 

"Avangard" ir viens no šīs sezonas pārsteigumiem. Komanda, kas mājas arēnas ("Arena Omsk") sliktā tehniskā stāvokļa dēļ mājas spēles spiesta aizvadīt Maskavas piepilsētā, šosezon piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu un turas astē Jekaterinburgas "Avtomobilist", kura cīnās bez zaudējumiem. Tā guvusi 13 panākumus pēc kārtas, nezaudējot ne punkta. 

Ar "Dinamo" vairs nav amerikāņu aizsargs Keids Feirčailds, kas kļuva par pirmo Rīgas vienības atbrīvoto spēlētāju šosezon. 

Teicami "Dinamo" rindās spēlē zviedru uzbrucējs Līnuss Videls un itāļu aizsargs Metjū Majone, kuri krāj rezultativitātes punktus citu pēc cita. Pirmais ar 9+7 (vārti + piespēles) ir visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Majone ir labākais aizsargu vidū. Ar 3+12 viņš ir arī starp naskākajiem punktu vācējiem visā turnīrā. Aizsargiem tā nav nemaz tik ierasta parādība. 

 

"Avangard" sastāvā pa 11 rezultativitātes punktiem iekrājuši Sergejs Širokovs un Iļja Mihejevs. 

Hārtlijs par "Avangard" komandas galveno treneri kļuva pirms šīs sezonas. 

Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: TASS/LETA

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 12 spēlēs iekrātiem 13 punktiem ieņem piekto pozīciju, kamēr "Avangard" nopelnītie 24 punkti 13 mačos dod otro vietu Austrumu konferencē. 

Pēc šīs spēles "Dinamo" dosies uz Novosibrirsku, kur gaidāms mačs pret pastarīti "Sibirj", un tālāk ceļi vedīs uz Kazahstānu, kur jātiekas ar Astanas "Baris", kas iepriekšējā nedēļā Rīgas vienības vārtos iemeta septiņas ripas. 

Rīgas "Dinamo" komandas izbraukuma spēļu kalendārs

  • 5. oktobrī pret Omskas "Avangard" (Bobs Hārtlijs)
  • 7. oktobrī pret Novosibirskas "Sibirj"
  • 9. oktobrī pret Astanas "Baris"
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu