Kļičko: Džošua ilgu laiku jostas noturēs savā īpašumā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Entonijs Džošua un Vladimirs Kļičko
Entonijs Džošua un Vladimirs Kļičko Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua ilgu laiku savā īpašumā noturēs pasaules čempiona jostas, uzskata savulaik titulētais Ukrainas bokseris Vladimirs Kļičko.

Vladimirs Kļičko kopā ar brāli Vitāliju dominēja pasaules boksā smagsvaru kategorijā, deviņus gadus pēc kārtas nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. Laika posmu no 2006. līdz 2015. gadam dēvē par "Kļičko ēru".

"Mēs redzēsim, cik ļoti liela būs viņa vēlme turpināt gūt panākumus. Ir viegli gūt panākumus īsā laika posmā, bet ilgtermiņā tas ir liels izaicinājums," BBC citē Kļičko izteikumus par Džošua.

Vladimira Kļičko dominanci 2015. gadā pārtrauca Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs, kurš tobrīd kļuva par pasaules čempionu. Savukārt pērn Vladimirs Kļičko aizvadīja karjeras pēdējo cīņu, piekāpjoties Džošua. 

"Esmu Džošua fans. Ņemot vērā viņa atlētiskos dotumus, domāju viņš ļoti ilgu laiku noturēs jostas," uzskata Vladimirs Kļičko.

Džošua septembra beigās Vemblija stadionā Londonā aptuveni 80 000 skatītāju klātbūtnē aizstāvēja pasaules čempiona jostas WBA, IBO, WBO, IBF versijās, pārspējot Aleksandru Povetkinu no Krievijas.

Savukārt 1. decembrī Losandželosā jau iepriekš minētais Fjūrijs cīnīsies pret ASV bokseri Deonteju Vailderu, kurš centīsies nosargāt WBC jostu. Sagaidāms, ka tieši Vailders varētu kļūt par Džošua nākamo pretinieku.

Pašlaik 42 gadus vecais Vladimirs Kļičko uzskata, Džošua cīņā pret Vailderu būtu favorīts, tomēr dueļa iznākums varētu būt arī pretējs.

"Entonijs Džošua ir jaunāks (28), viņam viennozīmīgi ir talants. Viņš ir smagāks un ar smagākām rokām," sacīja Ukrainas bijušais bokseris.

Džošua profesionāla boksera karjerā izcīnījis 22 uzvaras (21 nokauts), turpinot cīnīties bez zaudējumiem.

"Vailders ir vieglāks, viņam ir lielāka pieredze profesionālajā boksā, turpretī Džošua ir olimpiskais čempions. Vailderam ir ātras rokas un lieliski sitieni," teica Vladimirs Kļičko.

32 gadus vecā Vaildera kontā ir 40 uzvaras (39 nokauti), bet 30 gadus vecais Fjūrijs izcīnījis 27 uzvaras (19 nokauti). Arī šie abi bokseri vēl nekad nav zaudējuši.

2016. gada vasarā Fjūrijs tika diskvalificēts par steroīdu lietošanu, bet pērn decembrī Lielbritānijas Antidopinga aģentūra viņam ļāva atsākt boksera karjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu