Sarunu skolā “Lampa” apgūs prasmes produktīvi diskutēt par politiku (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sarunas par politiku mēdz būt karstas un emocionālas, līdz ar to nereti nākas saskarties ar konfliktiem. Par to, kā līdz tam nenonākt un saglabāt savstarpēju cieņu, būs iespējams noskaidrot sertificētas mediatores Ilzes Dzenovskas un Latvijas Radio žurnālista Alda Tomsona nodarbībā “Kā nesastrīdēties, runājot par politiku?”. Nodarbība notiks Sarunu skolas LAMPA ietvaros 4. oktobrī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Konferenču zālē. Visiem interesentiem ieeja pasākumā – bez maksas.

Viedokļu sadursme diskusijās par politiku ir normāla parādība, jo mēs visi esam dažādi, līdz ar to mūsu uzskati un vērtību sistēmas mēdz atšķirties. Izvairīties no strīdiem nav risinājums, īpaši, ja diskusiju temats ir politika, kas pirmsvēlēšanu laikā Latvijā ir klātesošs gan sarunās starp viedokļu līderiem, gan apspriedēs ģimenes lokā. Kopā ar Aldi Tomsonu mēģināsim atklāt, kādi priekšnoteikumi jāievēro, lai veidotu produktīvu sarunu par aktuālajiem jautājumiem, nenonākot līdz personiskiem apvainojumiem vai emocionālām reakcijām. Apgūsim viedokļa izteikšanas un sarunu biedra uzklausīšanas prasmi. Tāpat noskaidrosim, kā saglabāt savstarpēju cieņu un atbilstoši rīkoties situācijā, kad diskusijas rezultātā radies konflikts,” par nodarbību stāsta Ilze Dzenovska – mediatore un apzinātas komunikācijas trenere.

Dalība nodarbībā ir bez maksas, uzrādot biļeti (drukātā veidā vai viedtālrunī), kas iegūta šeit.

Mirklī, kad sabiedrībā uzvirmo diskusijas par politiku, ir svarīgi neaizmirst par prasmi sarunāties jēgpilni un cieņpilni, akceptējot dažādus viedokļus. Mēs ceram, ka dalībnieki, kuri apmeklēs Ilzes Dzenovskas un Alda Tomona nodarbību, dosies mājup ar pārdomām, ko no dzirdētā turpmāk izmantot ikdienas komunikācijā ar tuviniekiem un kolēģiem,” uzskata British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.“

Par Sarunu skolu LAMPA

Sarunu skola LAMPA ir praktisku nodarbību cikls Rīgā un reģionos, ko Sarunu festivāls LAMPA piedāvā visiem interesentiem ziemas, pavasara un rudens sezonās. Tās mērķis ir izkopt demokrātiskās sarunāšanās kultūru Latvijā. Mācoties sarunāties cieņpilni, argumentēti, uzklausot vienam otru un pieņemot, ka katram viedoklim ir tiesības pastāvēt, neatkarīgi no tā, vai tas sakrīt ar mūsējo, ikviens interesents nodarbību laikā varēs gūt praktiskas iemaņas veiksmīgākai saskarsmei ar līdzcilvēkiem.

Sarunu skolu LAMPA rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS ar Valsts kultūrkapitāla fonda, British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Rīgas nodarbības notiek sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu