Karsums un Daugaviņš gūst vārtus "Spartak" uzvarā KHL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums ceturtdien katrs guva pa vieniem vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā un palīdzēja viņu pārstāvētajai Maskavas "Spartak" tikt pie uzvaras pagarinājumā.

"Spartak" izbraukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) papildlaikā pieveica Minskas "Dinamo".

Abas komandas pirmajā trešdaļā guva pa vārtiem, bet tieši Daugaviņš 32.minūtē skaitliskajā vairākumā panāca 2:1.

Tiesa, Minskas vienības labā 36.minūtē vārtus guva Deniss Kazionovs, tādējādi panākot neizšķirtu.

Savukārt cīņas 44.minūtē pēc pieredzējušā Andreja Kosticina precīzā metiena viesi no Baltkrievijas jau panāca vadību, tomēr 50.minūtē Karsums vairākumā palika nepieskatīts vārtu priekšā, kas viņam ļāva panākt 3:3.

Pamatlaikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā, kas veiksmīgāks bija maskaviešiem, jo jau papildlaika 17.sekundē uzvaru mājiniekiem nodrošināja Aleksandrs Hohlačovs.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem. Šosezon uzbrucējs 13 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Karsums nospēlēja 11 minūtes un 57 sekundes, pa šo laiku pamanoties izpildīt piecus metienus un uzvarēt piecos no astoņiem iemetieniem. Viņam šajā sezonā 13 cīņās izdevies gūt trīs vārtus un veikt divas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā kārtējo zaudējumu šajā sezonā piedzīvoja latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu.

Maskavas vienībai šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas, kamēr "Ak Bars" tagad ir trīs uzvaru sērija.

Indrašis šajā spēlē laukumā pavadīja tieši 19 minūtes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Ceturto neveiksmi pēc kārtas tikmēr piedzīvoja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas ar 3:4 (0:1, 0:1, 3:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Trešajā trešdaļā "Severstaļ" pamanījās atspēlēties no 0:3, tomēr pagarinājumā uzvaru viesiem nodrošināja soms Jūnass Natinens.

Kulda šoreiz nospēlēja 22 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, četrām soda minūtēm un diviem spēka paņēmieniem.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē kārtējo uzvaru izcīnīja Sanktpēterburgas SKA, kas izbraukumā ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) uzvarēja "Soči" hokejistus, izvirzoties Rietumu konferences kopvērtējuma pirmajā vietā.

Rietumu konferences vadībā ar 21 punktu 13 spēlēs ir SKA, no kuras par vienu punktu atpaliek Maskavas CSKA un vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Ceturtā ar 17 punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kam ar 14 punktiem seko "Spartak", bet Rīgas "Dinamo" ar 13 punktiem ir sestā.

Savukārt "Severstaļ" ar desmit punktiem ir devītā, kamēr Maskavas "Dinamo" iekrājusi deviņus punktus, atrazdamās 11.pozīcijā.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 26 punkti 13 mačos, bet 24 punkti ir Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard", ar ko Rīgas "Dinamo" spēlēs piektdien.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu