Pasauli aptvērusi šīranomānija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu dziesminieka Eda Šīrana "÷" (Divide) koncertturneja turpina uzstādīt jaunus biļešu pārdošanas rekordus. Kopš turnejas sākuma 2017. gadā tās koncertus apmeklējuši jau vairāk nekā četri miljoni skatītāju, tāpēc atsevišķi mediji to nodēvējuši par globālu šīranomāniju.

Pagājušo ceturtdien tika izsludināta virkne jaunu datumu Eiropā, tostarp Rīgā, un mākslinieka fanu atsaucība ir tik pārsteidzoša, ka daudzviet koncerti izpārdoti dažu dienu, stundu vai pat minūšu laikā.

Piemēram Austrijā, kur 30 000 skatītāju ietilpības stadions tika izpārdots trīs minūtēs un biļetes arī papildu datumam tika izpirktas pusstundā.

Francijā, Lionas stadionā, nācās pievienot papildu koncerta datumu, jo pirmo dažās minūtēs izpirka jau ceturtdienas rītā. Šīrana dzimtās Safolkas grāfistes pilsētā Ipsvičā divi koncerti tika izpirkti mazāk nekā pusstundā, un tagad pieejamas biļetes jau uz trešo.  

Ed Sheeran "+"
Ed Sheeran "+" Foto: Publicitātes foto

Taču visfenomenālākais rezultāts novērojams Islandē, kur vairāk nekā 30 000 biļešu nopirktas divās stundās un drīzumā, šķiet, būs izpārdots arī papildu datums.

Ņemot vērā oficiālo Islandes iedzīvotāju skaitu – 334 252 – sanāk, ka 10% visas valsts iedzīvotāju apmeklēs Šīrana koncertu. Proporcionālā salīdzinājumā ar ASV, tur būtu jānopērk 29 miljonus biļešu.

Arī Latvijā atsaucība pārsniedz visu iepriekšējo Rietumu mākslinieku koncertu pārdošanas rezultātus. Patlaban, nedēļu pēc pārdošanas sākuma, vairs nav pieejamas ne pašas dārgākās biļetes A zonā pie skatuves, nedz lētākās B zonā, kur palicis vien ierobežots skaits par €69. Ņemot vērā jau izpārdotos Eda Šīrana šovus tuvākajās valstīs un to, ka viņa koncerts Rīgā būs vienīgais Baltijā, var prognozēt pastiprinātu citu valstu fanu interesi.

Atgādinām, ka Eds Šīrans 12. jūlijā uzstāsies Rīgā, Lucavsalā.

Pēdējās biļetes par €69 vēl pieejamas www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu