"Penguins" hokejisti 13 vārtu mačā pagarinājumā uzvar "Capitals"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pitsburgas "Penguins" komanda ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 7:6 (2:3, 3:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Vašingtonas "Capitals".

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Kriss Letangs. Kanādietis izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli - viņš "Penguins" kreklā guvis 440 punktus un dala komandas rezultatīvākā aizsarga godu ar NHL Slavas zālē uzņemto Polu Kofiju.

"Vienmēr ir patīkami atzīmēties, jo īpaši pagarinājumā. Par Kofija rekorda atkārtošanu tobrīd nedomāju, bet tas ir ļoti patīkami. Viņš bija viens no maniem elkiem, un karjeras laikā man bija iespējas kontaktēties ar viņu. Patīkami izcīnīt uzvaru, jo īpaši pēc salīdzinoši neveiksmīgas iepriekšējās sezonas," pēc mača stāstīja Letangs.

Tāpat uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās amerikānis Džeiks Gencels, bet trīs punktus - vienus vārtus un divas piespēles - nopelnīja krievs Jevgēņijs Malkins.

Pretiniekiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās amerikānis Tīdžejs Ošī.

Tikmēr uz 18.vietu līgas labāko vārtu guvēju sarakstā pacēlies "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš guva savus 609.vārtus NHL karjerā.

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien savu sesto sezonu NHL uzsāka ar "sauso" zaudējumu, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) piekāpjoties Bostonas "Bruins".

Uzvarētājiem ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Breds Maršāns, kamēr vārtsargs Jaroslavs Halāks atvairīja visas 32 mājinieku mestās ripas.

NHL šī ir 102.sezona.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par Stenlija kausa ieguvēju tika kronēta "Capitals", kas finālsērijā pārspēja NHL debitanti Vegasas "Golden Knights".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu