Drošākie auto 2018. gadā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV Lielceļu drošības apdrošināšanas institūts (IIHS) arī šogad ir izdevis sarakstu ar 2018. gadā drošākajiem auto modeļiem. Tikai 15 automašīnas, tai skaitā, 12 vieglās un trīs SUV jeb apvidus auto tika novērtētas kā labākā un drošākā izvēle, atbilstot visiem drošības kritērijiem, kurus bija noteicis IIHS.

Augstākā novērtējuma saņemšanu automašīnām apgrūtināja jaunais avāriju tests un auto gaismu prasības, kuras noteicis institūts. Transportlīdzekļiem bija jāapliecina, ka sadursmes brīdī pasažieri pasargāti tādā pašā līmenī kā šoferi. Tāpat arī tika izvērtēts, vai auto gaismas ir atbilstošas un pietiekami drošas braukšanai naktī. Kā zināms, apgaismojumam it īpaši rudens un ziemas sezonā ir jābūt augstākajā līmenī, kas palīdz izvairīties no negadījumiem. Protams, laicīga sagatavošanās var samazināt dažādus iespējamos riskus, piemēram, OCTA polises iegāde, drošas braukšanas apmācību iziešana, auto tehniskā stāvokļa pārbaude utt. Piedāvājam sarakstu ar tiem auto, kurus 2018. gadā IIHS atzinis par drošākajiem.

Mazie auto

Ļoti labus rezultātus šajā kategorijā uzrādījuši tādi automašīnu ražotāji kā Hyundai, Toyota, Chevrolet un Subaru. Visaugstāko novērtējumu šogad saņēmuši šādi Korejas un Japānas ražotāju modeļi: Kia Forte, Kia Soul, Subaru WRX un Subaru Impreza.

Vidēja izmēra auto

Starp vidējā izmēra un luksus klases automašīnām šajā gadā tikai trīs modeļi ir saņēmuši augstāko novērtējumu, proti, Toyota Camry, Subaru Legacy un Subaru Outback, kas parādīja lieliskus rezultātus priekšējās sadursmes pārbaudēs, kā arī auto gaismu izvērtējumā. Savukārt Nissan dominēja vidējā izmēra ne luksus auto kategorijā, apsteidzot citus ražotājus. Šajā kategorijā augstu novērtēti tika arī Audi un Volvo modeļi (divi no katra), tāpat arī Lexus parādīja labus rezultātus.

Lielie auto

Šajā kategorijā atrodams ļoti liels skaits transportlīdzekļu, kas saņēmuši augstāko IIHS novērtējumu drošības ziņā. Šie modeļi ir sekojoši: Mercedes-Benz E klase, Hyundai Genesis G90, BMW 5.sērija, Hyundai Genesis G80 un Lincoln Continental. Šie visi ir luksus klases auto. Savukārt ne luksus klasē augstu vērtējumu guva Kia Cadenza un Toyota Avalon modeļi.

SUV jeb apvidus auto

Papildus iepriekš minētajām kategorijām, SUV automašīnu vidū ir lielākais modeļu skaits, kas uzvarējuši šajā gadā. Taču augstāko novērtējumu saņēmuši tikai trīs modeļi – Mercedes-Benz GLC klase, Hyundai Santa Fe un Hyundai Santa Fe Sport. SUV kategorijā īpaši izcelti tādi zīmoli kā: “Kia”, “Honda”, “Mazda”, “Acura”, “Toyota”, “Hyundai” un “Lexus”.

Automašīnas drošība rudens sezonā

Rudens sev līdzi nes ne tikai krāsainas lapas un drēgnus laika apstākļus, bet arī tumsu, lietu, kā arī reizēm pat sniegu un ledu. Tieši tādēļ šajā sezonā ir īpaši svarīgi sākt domāt par savu drošību, esot uz ceļa. Un kā viens no ceļvežiem var kalpot šis tops ar drošākajām mašīnām šajā gadā, kas var noderēt, piemēram, ja plāno iegādāties jaunu auto. Tāpat jāatceras veikt esošā transportlīdzekļa tehnisko apskati, lai pārliecinātos, ka akumulators, bremzes un citas daļas ir atbilstošā kārtībā. Pievērs uzmanību arī riepu nodilumam un stāvoklim, ņemot vērā, ka no 1. decembra obligātas būs ziemas riepas, taču, kā zināms, Latvijā sniegs mēdz parādīties jau oktobrī un novembrī, tādēļ, ja nepieciešams, riepu maiņa jāveic ātrāk.

Gaidot rudeni, būtu ieteicams arī nomainīt logu tīrītāja slotiņas, lai tās labi kalpotu, cīnoties ar rudens lietavām, krusu un sniegtu. Nomaini logu tīrīšanas šķidrumu un pārbaudi, vai auto gaismas ir labā stāvoklī, kā arī notīri tās ar atbilstošu līdzekli.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu