Vējonis: Latviešu valodas saglabāšana nav tikai valsts institūciju pienākums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Raimonds Vējonis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latviešu valodas saglabāšana nav tikai valsts institūciju pienākums un uzdevums, atklājot Valsts valodas komisijas starptautisko konferenci "Valoda un valsts", sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā  informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis uzsvēra, ka valodas tagadne un nākotne ir atkarīga no katra cilvēka. "Lietosim latviešu valodu ik dienas ar lepnumu, mācīsim latviešu valodu saviem bērniem un mazbērniem, mudināsim citus apgūt latviešu valodu," teica Valsts prezidents.

Atklājot Rīgas pilī notiekošos konferenci, Vējonis norādīja, ka viens no Latvijas valsts mērķiem ir nodrošināt latviešu valodas pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem. "To, lai mūsu valoda skanētu vienmēr, vislabāk var garantēt pašiem sava valsts. Tomēr valoda ir dzīva, tā attīstās kopā ar sabiedrību, kas ik dienas gan neformālā, gan oficiālā saziņā to izmanto, kopj un nepārtraukti pilnveido," sacīja Vējonis.

Valsts prezidents apsveica Valsts valodas komisiju ar rakstu krājuma "Reformācija un valoda" atvēršanu un uzsvēra, ka grāmatā apkopotie iepriekšējās Valsts valodas komisijas konferences referāti dos iespēju daudz plašākam interesentu lokam uzzināt par reformācijas nozīmi latviešu valodas attīstībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu