Latvijā filmēsies Mikijs Rurks un Als Pačīno

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kadrs no filmas «Warhunt»
Kadrs no filmas «Warhunt» Foto: kadrs no filmas

Pateicoties valsts atbalstam, kā arī atsevišķu valstsvīru kino nozari izprotošajai attieksmei, Latvijā iespējams sekmīgi turpināt darbu Holivudas kinokompāniju un filmu veidotāju piesaistei. Jau 12. un 13. oktobrī ASV notiks divu filmu pasaules pirmizrāde, kuras filmētas Latvijā un kuru tapšanā piedalījusies producentu kompānija "Forma Pro Films", un jau šoruden kompānija sāks vēl divu jaunu un vērienīgu daudzmiljonu filmu projektu sagatavošanu.

Nākotnes ieceres ar Pačīno un Rurku

Pirmā mākslas filma – «Warhunt» būs mistikas piesātināts militārs trilleris, kura darbība norisināsies Otrā pasaules kara laikā. «Raganu medības» tiks filmētas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Pokaiņos un Līgatnes mežos un alās.

Galvenās lomas šajā filmā atveidos tādi slaveni aktieri kā Mikijs Rurks un Skots Edkinss.

Kreklu ar Putina attēlu veikalā piemēra aktieris Mikijs Rurks. Maskava, 2014. gada augusts.
Kreklu ar Putina attēlu veikalā piemēra aktieris Mikijs Rurks. Maskava, 2014. gada augusts. Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otrs projekts ir pasaku filma bērniem «Pinocchio». Lai arī Pinokio – koka cilvēciņa ar garo degunu stāsts ir šķietami vispārzināms, tā ekranizācija nav notikusi nu jau vairākus gadu desmitus, tāpēc ir vērts šo jauko stāstu vēlreiz izstāstīt jaunākajai paaudzei. Filmēšana galvenokārt norisināsies Jaunpils pilī, Vecrīgā un Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kurš uz filmēšanas laiku pārvērtīsies par brīnumainu leļļu pilsētu.

Jāatzīmē, ka meistara Džepeto lomai ir aizrunāts pats Als Pačīno.

Latvijā šīs abas filmas nonāks, pateicoties filmas «Warhunt» scenāristam un «Pinocchio» režisoram Mauro Borelli, kurš atpazīstamību ieguvis, strādājot ar tādiem lieliem projektiem kā «Mūžīgi Betmens», «Godzilla», «Pērtiķu planēta», «Karību jūras pirāti», «Kapteinis Amerika» un «Zvaigžņu kari».

Als Pačīno
Als Pačīno Foto: Reuters/Scanpix

Jau uzfilmētās lentes

"Woodstock" festivāla ietvaros 12. oktobrī Ņujorkā notiks biogrāfiskās filmas par kazahu dziedātāju Amre Kašaubaevi «Paris Song» (režisors Džeks Vespa) pirmizrāde. Savukārt 13. oktobrī Brooklyn Horror Film Festival laikā skatītāju vērtējumam tiks nodota filma «Welcome to Mercy» (režisors Tomijs Bertelsens), kurā filmējušies pazīstami Latvijas aktieri – Dainis Grūbe, Ieva Segliņa, Toms Liepājnieks, Juris Strenga un Svetlana Ivaņņikova.

Ieguvums valstij

Jāatzīmē, ka līdz ar ārzemju filmu uzņemšanu Latvijas ekonomikā ieplūst vairākos simtos tūkstošu eiro mērāms finansējums. Tas rada būtisku pienesumu ne tikai kino nozarē, bet arī daudzās citās ekonomikas sfērās, piemēram, pakalpojumu sektorā, tostarp viesnīcu, ēdināšanas, transporta, apsardzes u.c. Tāpēc ikviena šāda filmu projekta realizācija ir svarīgs sasniegums visai Latvijas tautsaimniecībai, kas papildus vairos arī Latvijas valsts atpazīstamību un pievilcību pasaules līmenī.

Forma Pro Films

Forma Pro Films ir viena no vadošajām filmu producēšanas kompānijām Baltijas valstīs. Kompānija tirgū darbojas jau 19 gadus un ir producējusi daudzas filmas, TV seriālus un šovus. Forma Pro Films sadarbojas ar Rietumeiropas, Krievijas un ASV kompānijām. 2008. gadā tā bija pirmā un pagaidām vienīgā kompānija Latvijā, kura producēja ar prestižo Emmy balvu apbalvotu pilnmetrāžas Holivudas kinostudijas filmu. Kompānija katru gadu producē līdz pat trim starptautiskiem projektiem, kuru budžets katram mērāms ap 1 mlj. eiro. 2015. gadā Forma Pro Films kļuva par Holivudas producenta Kerija Granata (Cary Granat) līdzproducentu un Eiropas producēšanas nodaļu. 2018. gadā kompānija piesaistīja jaunu producēšanas partneri no ASV – Bridge Gate Pictures – ar trīs filmu projektiem, lai veiktu to producēšanu Latvijā 2018. - 2019. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu