"Auļi" jauno videoklipu uzfilmē Mongolijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Bārbals Mongolijā
Kaspars Bārbals Mongolijā Foto: publicitātes

Dūdu un bungu grupa "Auļi" sāk jaunu starptautisku projektu ar iespaidīgu videoklipu “Hunnu Guren”, informē izdevēji "Lauska".

“Auļi” strādā pie jauna starptautiska projekta, pētot senu dziedāšanas tehniku saspēlēšanos ar dūdu un bungu skaņām. 2018. gada martā Auļu pārstāvji Kaspars Bārbals un Gatis Indrēvics viesojās Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā, lai iepazītos un sāktu sadarbību ar starptautiski pazīstamo mongoļu rīkles dziedātāju Batzorig Vaanchig. Vizītes laikā tika veikts darbs ierakstu studijā, ierakstot trīs mongoļu dziesmas Batzorig Vaanchig izpildījumā (Balss un stīgu instruments Morin khuur). Šie dziesmu ieraksti darba procesā tika pielāgoti tam, lai tos atvedot uz Latviju, tie atbilstu grupas "Auļi" specifikai un tos varētu izmantot tālākai aranžēšanai. Šā gada jūlijā "Auļi" pilnā sastāvā devās ceļojumā uz Mongoliju, lai filmētu video dziesmai “Hunnu Guren”. Kā filmēšanas vieta pēc Batzorig ieteikuma tika izvēlēts Terelje nacionālais parks. Filmēšana noritēja četras dienas, kuru laikā "Auļi" kopā ar Batzorig Vaanchig kopīgi strādāja pie jaunā videomateriāla. Video režisors ir Kaspars Bārbals, Operatori Gatis Indrēvics un Edgars Grundšteins.

Šā projekta mērķis ir iepazīstināt Latvijas un pasaules publiku ar eksperimentālu bungu un dūdu mūzikas sintēzi ar rīkles dziedāšanu, mongoļu tautas mūzikas un latviešu tautas mūzikas harmoniskā mijiedarbībā.

"Auļi" jauno videoklipu nofilmē Mongolijā
"Auļi" jauno videoklipu nofilmē Mongolijā Foto: publicitātes

Par filmēšanas vietu tika izvēlēta Mongolija, jo dziesmas pamatā ir poētiska dzeja par huņņu impēriju. Video redzamā Mongolijas dabas varenība un plašums ļauj sajust seno notikumu un enerģijas klātbūtni gan "Auļiem", gan skatītājiem. Tas ir ceļojums laikā un telpā vienlaicīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu