Izmeklē kāda Ventspils uzņēmuma finanšu līdzekļu iespējamu piesavināšanos (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šveices advokāts Rūdolfs Meroni
Šveices advokāts Rūdolfs Meroni Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijā (VP) tiek izmeklēta kāda Ventspils uzņēmuma finanšu līdzekļu iespējama piesavināšanās un piesavināto līdzekļu legalizācija, taču nav apstiprinājusies publiski izskanējusī informācija, ka lietā aizdomās turētā statusā ir uzņēmējs, Šveices advokāts Rudolfs Meroni, noskaidroja aģentūra LETA.

Laikraksts "Diena" šonedēļ vēstīja, ka, "saņemot iesniegumu un apjomīgus materiālus saistībā ar Lembergu ģimenes arestētās mantas glabātāja Meroni darbību, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) jūlija vidū ir sākusi kriminālprocesu par piesavināšanos un naudas atmazgāšanu lielos apmēros, bet septembra beigās ONAP piemērojusi Meroni aizdomās turētā statusu".

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA, komentējot "Dienas" publikāciju, norādīja, ka saistībā ar to policija var apstiprināt vienīgi, ka "ONAP lietvedībā patlaban ir kriminālprocess par kādas juridiskas personas finanšu līdzekļu iespējamu piesavināšanos un iespējamu piesavināto līdzekļu legalizāciju".

Patlaban šajā izmeklēšanā aizdomās turēto personu nav, apstiprināja VP preses pārstāve, taču plašāki komentāri par šo lietu netikšot sniegti.

Arī Meroni advokāte Benita Balana aģentūrai LETA apliecināja, ka saskaņā ar VP viņai sniegto informāciju kriminālprocesā nav pieņemts lēmums par Meroni atzīšanu par aizdomās turēto. Tāpat ne viņai, ne Meroni nav informācijas, ka Meroni šajā kriminālprocesā būtu piemērots jebkāds cits statuss.

Plašākus komentārus Balana nesniedza.

Žurnālista Anša Pūpola veidotajā un šonedēļ publiskotajā dokumentālajā filmā par Meroni "Ietekmētājs" teikts, ka Meroni lielākos ienākumus veido īpašumi Ventspils uzņēmumos "Ventbunkers", "Latvijas naftas tranzīts", "Kālija parks" un "Tirdzniecības osta". "Ventbunkera" 2017.gada peļņa ir gandrīz deviņi miljoni eiro. Pie Ventspils tranzītuzņēmumu īpašumiem Meroni tika nesen un šobrīd policija pārbauda, vai akciju iegādei nav ņemti paši "Ventbunkera" līdzekļi.

ONAP 1.nodaļas priekšnieks Raitis Kalnačs filmā apstiprinājis, ka policijā sākts kriminālprocess par iespējamu piesavināšanos un iespējamu piesavināto līdzekļu legalizāciju, un lietā iesaistīts kāds Ventspils uzņēmums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu