Arī Vācija apsūdz Krieviju kiberuzbrukumos (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

Vācijas valdība pievienojusies ASV, Lielbritānijas un Nīderlandes valdībām, apsūdzot Krieviju pagājušajā gadā notikušajos kiberuzbrukumos.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses sekretārs Štefens Zeiberts paziņoja, ka valdība ir gandrīz droša, ka aiz "APT28" kampaņas stāv Krievijas militārais izlūkdienests - Galvenā izlūkošanas pārvalde (GRU).

Hakeru grupējums "APT28", kas pazīstams arī kā "Fancy Bear" un citiem nosaukumiem, domājams, ir saistīts ar GRU, un Berlīne tur to aizdomās par kiberuzbrukumiem Vācijas parlamenta apakšpalātai Bundestāgam un federālās valdības datu tīklam 2015.gadā.

"Šis novērtējums ir balstīts uz mūsu pašu faktiem un avotiem," norādīja Zeiberts, piebilstot, ka Vācijas valdība arī nešaubās par Lielbritānijas un Nīderlandes apgalvojumiem, apsūdzot Krieviju kiberuzbrukumos.

"Mēs stingri nosodām šādus uzbrukumus starptautiskajām organizācijām un mūsu sabiedroto iestādēm. Un mēs aicinām Krieviju ievērot savu atbildību un atturēties no šādām aktivitātēm," paziņoja Zeiberts.

Nīderlande ceturtdien paziņoja, ka aprīlī novērsusi Krievijas kiberuzbrukumu Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW) Hāgā un izraidījusi četrus krievu aģentus.

Savukārt ASV Tieslietu ministrija ceturtdien izvirzīja apsūdzības septiņiem GRU aģentiem par kiberuzbrukumiem ASV un starptautiskajām organizācijām, bet Lielbritānijas Nacionālais kiberdrošības centrs (NCSC) publiskoja sarakstu ar hakeru grupējumiem, kurus, visticamāk, vada GRU.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu