Mourinju Mančestras "United" neveiksmēs vaino futbolistu sportisko formu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žuzē Mourinju
Žuzē Mourinju Foto: EPA/LETA

Slavenais portugāļu futbola treneris Žuzē Mourinju piektdien atzina, ka viņa vadītās Mančestras "United" futbolisti šobrīd nav labākajā sportiskajā formā, lai gan iepriekš speciālists to noliedza.

"United" pēdējos četros mačos nav tikusi pie uzvarām, divas reizes spēlējot neizšķirti, bet vēl divos mačos zaudējot. Otrdien Mančestras klubs UEFA Čempionu līgā savās mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Spānijas klubu "Valencia".

Vēl pirms tam Anglijas premjerlīgā mančestrieši ar 1:3 zaudēja Vesthemas "United", kā arī izstājās no Anglijas Līgas kausa izcīņas, kur piekāpās Dārbi "County" vienībai, kuru trenē Frenks Lempards.

Piektdien, piedaloties preses konferencē pirms sestdien gaidāmās premjerlīgas spēles ar Ņūkāslas "United", Mourinju atzina, ka komanda nav labākajā sportiskajā formā.

"Es piekrītu šādam apgalvojumam," sacīja 55 gadus vecais portugālis, kura vadītā komanda premjerlīgā pēc septiņām kārtām ir vien desmitajā vietā, kas komandai ir sliktākais sezonas sākums kopš 1989.gada.

Mourinju piektdien gan bija skops atbildēs uz žurnālistu jautājumiem, vien piebilstot, ka komandas švakajam startam ir daudz dažādu iemeslu, taču atteicās tos nosaukt.

Tāpat pirmo reizi 29 gadu laikā "United" savās mājās nav uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas, iepriekšējo panākumu savu skatītāju priekšā gūstot 10.augustā. Savulaik no 1989.gada novembra līdz 1990.gada februārim "United" vienība "Old Trafford" stadionā bez uzvarām palika sešās spēlēs pēc kārtas.

"Daudzās futbola līgās turnīra tabula septembrī un oktobrī neataino patieso situāciju, kura sezonas beigās var būt krasi atšķirīga. Mēs esam situācijā, kurā punkti ir ļoti vajadzīgi, tāpēc mums nepieciešamas uzvaras," piebilda Mourinju.

Treneris ir saņēmis pamatīgu kritiku kā no futbola speciālistiem, tā medijiem un līdzjutējiem, līdz ar to viņa turpmāka atrašanās amatā ir kļuvusi apšaubāma.

Trenerim bija konflikts ar vienu no komandas zvaigznēm Polu Pogbā, jo francūzis kritizēja komandas aizsardzības taktiku. Tāpat viņam radās domstarpības ar komandas kapteini Antonio Valensiju, kurš sociālajā vietnē "Instagram" bija atbalstījis ierakstu, kurā Mourinju aicināts atkāpties. Valensija gan vēlāk atvainojās, norādot, ka "like" pogu bija piespiedis, neizlasot pašu ierakstu.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma galvgalī ir Mančestras "City" un "Liverpool" komandas, kurām ir pa 19 punktiem, par diviem punktiem atpaliek Londonas "Chelsea", bet Mančestras "United" rēķinā ir desmit punkti.

Astotās kārtas centrālā spēle būs svētdien, kad "Liverpool" uzņems Mančestras "City" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu