Reģistrēti 32 savlaicīgi nenovākti priekšvēlēšanu aģitācijas gadījumi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
142. vēlēšanu iecirknis Rīgas Kongresu namā 12. Saeimas vēlēšanās.
142. vēlēšanu iecirknis Rīgas Kongresu namā 12. Saeimas vēlēšanās. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policijā piektdien līdz plkst.19 bija reģistrēti 32 savlaicīgi nenovāktas priekšvēlēšanu aģitācijas gadījumi, ziņo Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

"Par katru no šiem gadījumiem ir sākta pārbaude," sacīja Grāvīte.

KNAB aģentūra LETA noskaidroja, ka birojs visas dienas garumā saņēmis "pietiekami daudz informācijas" par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Iedzīvotāji ziņojuši gan par apmaksātu aģitāciju internetā, gan fizisku bukletu dalīšanu. Birojs informāciju pārbaudot, izvērtējot, apkopojot un pēc nepieciešamības tā tiekot nodota Valsts policijas rīcībā.

Jau ziņots, ka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas - 5.oktobrī un 6.oktobrī - priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī aģitācijas kā maksas pakalpojuma veikšana publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā ir aizliegta. Izņēmums gan attiecas uz paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par skrejlapām, kas tiek izplatītas, par laicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām vai vēlētāju aģitēšanu pie iecirkņiem, iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā vai pašvaldības policijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu