Angolas operācijā pret dimantu kontrabandistiem četri bojāgājušie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Angolas ziemeļaustrumos ir nogalināti četri cilvēki un vairāki ievainoti, policijai veicot operāciju pret ārvalstu pilsoņiem, kas tiek turēti aizdomās par dimantu kontrabandu, piektdien ziņoja mediji.

Vardarbība izcēlās, ka policija aizturēja "nelegālus ārzemniekus" un konfiscēja apmēram 3000 dimantus, 150 automašīnas un vairāk nekā 80 000 ASV dolāru skaidrā naudā.

Trīs Angolas pilsoņus sakapāja ar mačetēm līdz nāvei ārzemnieki, kurus viņi bija apsūdzējuši kontrabandā, un vēl viens angolietis tika nošauts, ziņoja telekanāls TPA.

Šie incidenti notika ceturtdienas vakarā un piektdien Ziemeļlundas provincē, kura robežojas ar Kongo Demokrātisko Republiku.

Policisti aizturēja apmēram 800 cilvēkus, tai skaitā Kongo Demokrātiskās Republikas, Libānas, Mali un Nigērijas pilsoņus.

Aizturēto Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņu repatriācija jau ir sākusies, bet citi ārzemnieki tiks pārvesti uz Luandu un pēc tam tiks izraisīti uz savām valstīm.

Angolā, kuras iedzīvotāju skaits ir ap 28 miljoniem, dzīvo arī trīs miljoni ārzemnieku, no kuriem apmēram puse valstī uzturas nelegāli.

Policija vērsās pret valstī nelegāli dzīvojošiem ārzemniekiem, sevišķi namos, kas nopirkti par dimantiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu