Pompeo cer uz progresu Trampa-Kima samita gatavošanas ceļā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, sestdien uzsākot Āzijas vizīti, kuras gaitā paredzēta arī tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, sacīja, ka cer panākt progresu centienos sarīkot vēl vienu ASV prezidenta Donalda Trampa un Kima samitu.

Pompeo sestdien ieradās Tokijā, bet Āzijas vizītes ietvaros viņam paredzēts šogad jau ceturtais Phenjanas apmeklējums.

Runājot ar žurnālistiem lidmašīnā ceļā no ASV, Pompeo sacīja, ka viņa mērķis ir "attīstīt pietiekamu uzticību" vēsturisko pretinieku starpā. "Tad mēs arī noorganizēsim nākamo samitu," sacīja Pompeo.

"Es šaubos, vai mēs nolemsim pilnīgi visu, bet mēs sāksim attīstīt variantus - gan attiecībā uz vietu, gan laiku, kur un kad priekšsēdētājs Kims varētu atkal satikties ar prezidentu," skaidroja valsts sekretārs.

"Varbūt mēs sasniegsim pat ko vairāk," viņš piebilda.

Pēc Tokijas apmeklējuma Pompeo tālāk dosies uz Phenjanu un Seulu, bet tad uz Pekinu.

Tramps un Kims samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Singapūras tikšanās bija pirmais ASV un Ziemeļkorejas līderus samits. Neviens ASV prezidents valsts galvas pilnvaru laikā Ziemeļkoreju nav apmeklējis.

Tramps iepriekšējo Pompeo vizīti Phenjanā atcēla, skaidrojot, ka Singapūras deklarācijas ceļā nav panākts pietiekams progress.

Tiesa gan, jau pēc tam neordinārais ASV prezidents atzina, ka viņam Ziemeļkorejas līderis "ļoti patīk".

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu