Draugiem.lv piedzīvojis kiberuzbrukumu; pēc vairākām stundām portāla darbība atjaunota (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Sestdien, 6.oktobrī, draugiem.lv piedzīvojis kiberuzbrukumu. Pēc vairākām stundām portāla darbība tika atjaunota. Uzbrukumā klientu dati nav skarti, apgalvo draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks. 

Pēc vairākām stundām speciālistiem izdevies atjaunot sociālā tīkla "draugiem.lv" mājaslapas darbību.

Kā novēroja portāls TVNET, ap plkst.14.30 draugiem.lv piekļūt nevar, taču iepriekš, atverot portālu, skanēja Krievijas himna un bija redzams Krievijas karogs.

Video: Kāda izskatījās Draugiem.lv sākumlapa pēc kiberuzbrukuma

Par notikušo informēts arī "cert.lv".

Portāla runasvīrs Jānis Palkavnieks TVNET pastāstīja, ka draugiem.lv piedzīvojis kiberuzbrukumu – nomainīta pirmā lapa. Vienlaikus pašlaik portāls ir slēgts, lai noskaidrotu, cik nopietns bijis uzbrukums.

Pašlaik tiek lēsts, ka portāls būs slēgts vairākas stundas.

Pagaidām nav arī zināms, no kuras valsts uzbrukums noticis.

Drošības policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests par notikušo ir informēts, taču no plašākiem komentāriem patlaban atturas.

"Strādājam kopā ar Draugiem.lv, lai noskaidrotu incidenta apstākļus. Apstiprinām, ka incidents ir noticis un Draugiem.lv vietne tikusi izķēmota. Plašāka informācija un ietekmes apmēri pagaidām nav zināmi, bet pie tā strādājam. Tiklīdz būs pieejama plašāka informācija un konkrēti fakti, ziņosim." norāda CERT.LV vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

Galerija:

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu