Īrijā esošos vēlēšanu iecirkņos nobalsojuši 452 vēlētāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baltic Ireland

Īrijā četros izvietotajos 13.Saeimas vēlēšanu iecirkņos līdz plkst.12 pēc vietējā laika bija nobalsojuši 452 vēlētāji, informēja Latvijas vēstniecības Īrijā Konsulārās nodaļas vadītāja, Dublinas vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētāja Nora Redliha.

Viņa pastāstīja, ka tostarp 228 vēlētāji ieradušies Dublinā esošajā 1052.vēlēšanu iecirknī.

Jautāta, kāda ir gaidītā vēlētāju aktivitāte, Redliha pauda, ka pagājušās vēlēšanās Īrijā nobalsojuši 950 cilvēku, bet šajās varētu ierasties vairāk nekā 1000 cilvēku.

Pārpratumi vēlēšanu iecirknī nav bijuši, bet ir saņemtas divas mutiskas sūdzības, atzina Redliha.

Tostarp viens vēlētājs esot izteicis pārmetumus, ka neesot pietiekama informācija par Latvijas vēstniecības jaunajām telpām, tāpēc bijis grūtības tās atrast. Vienlaikus Redliha sacīja, ka vēstniecība par jaunajām telpām ir aktīvi informējusi sociālajos tīklos.

Savukārt kāds cits vēlētājs esot uzskatījis, ka pēc balsošanas pāri palikušās vēlēšanu zīmes vēlēšanu iecirkņa komisijai esot uzreiz jāiznīcina. Iecirkņa darbinieki esot vēlētāju informējuši, ka viņi rīkojās atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas nolikumam, kas nosaka, ka pāri palikušās vēlēšanu zīmes balsotāji drīkst vai nu ņemt līdzi, vai atstāt iecirknī, to pametot.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 13.Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 548 100.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu