Policija aizturējusi piecus agresīvus un huligāniskus vēlētājus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija šodien paskaidrojumu sniegšanai aizturējusi piecas personas par agresīvu uzvedību un huligānismu vēlēšanu iecirkņos, pastāstīja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Simona Grāvīte.

VP šodien reģistrējusi atsevišķus gadījumus, kad izveidojušās konfliktsituācijas vēlēšanu iecirkņos, kas atrisinātas uz vietas.

Četros gadījumos par konfliktsituācijām ir sāktas administratīvās lietvedības. Tāpat paskaidrojumu sniegšanai aizturētas piecas personas par agresīvu uzvedību un huligānismu vēlēšanu iecirkņos.

Iespējams, ka vairākos no šiem pieciem gadījumiem pie vainas bijis alkohols.

Kopumā līdz plkst.15 VP saņēmusi un reaģējusi uz 24 gadījumiem par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Vairākos gadījumos saņemtā informācija nav apstiprinājusies.

Vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī aģitācijas kā maksas pakalpojuma veikšana publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā ir aizliegta. Izņēmums gan attiecas uz paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par skrejlapām, kas tiek izplatītas, par laicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām vai vēlētāju aģitēšanu pie iecirkņiem, iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā vai pašvaldības policijā.

Vēlēšanu iecirkņi šodien ir atvērti no plkst.7 rītā, un tie beidz darbu jau plkst.20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu