Aģitācija vēlēšanu dienā: sūta arī uz telefonu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas, aģitācija ir aizliegta. Vienlaikus iestādes saņēmušas vairākus desmitus signālus par iespējamu aģitēšanu, balsu pirkšanu un citiem pārkāpumiem.

Arī pie TVNET vērsās kāda vērīga lasītāja, ka kura vēlēšanu rītā – 6.oktobrī - “Whatsapp” saņēma aicinājumu nobalsot par konkrētu politiķi.

“Šodien no rīta Whatsapp saņemta ziņa no Jurija Žuravļova, kā liecina telefona numura profils. Lieki teikt, ka savu numuru šādai personai neesmu devusi,” raksta lasītāja.

Jurijs Žuravļovs 13.Saeimas vēlēšanās kandidē no saraksta “Par alternatīvu”.

Lasītāja arī norādīja, ka par notikušo ir informējusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Ziņots, ka rošības policija (DP) līdz pēcpusdienai bija saņēmusi aptuveni 50 signālus par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, kā arī par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Savukart Valsts policija līdz sestdienas pēcpusdienai paskaidrojumu sniegšanai aizturējusi piecas personas par agresīvu uzvedību un huligānismu vēlēšanu iecirkņos.

VP sestdien reģistrējusi atsevišķus gadījumus, kad izveidojušās konfliktsituācijas vēlēšanu iecirkņos, kas atrisinātas uz vietas.

Četros gadījumos par konfliktsituācijām ir sāktas administratīvās lietvedības. Tāpat paskaidrojumu sniegšanai aizturētas piecas personas par agresīvu uzvedību un huligānismu vēlēšanu iecirkņos.

Iespējams, ka vairākos no šiem pieciem gadījumiem pie vainas bijis alkohols.

Kopumā līdz plkst.15 VP saņēmusi un reaģējusi uz 24 gadījumiem par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Vairākos gadījumos saņemtā informācija nav apstiprinājusies.

Foto: ekrānuzņēmums
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu