Ušakovs: Neviena iespējama kombinācija bez "Saskaņas" nebūs rīcībspējīga un stabila (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas mērs Nils Ušakovs
Rīgas mērs Nils Ušakovs Foto: LETA

Neviena iespējamas koalīcijas kombinācija bez "Saskaņas" nebūs rīcībspējīga un stabila, aģentūrai LETA pauda "Saskaņas" priekšsēdētājs Nils Ušakovs, komentējot vēlētāju aptaujas rezultātus.

Politiķis gan uzsvēra, ka detalizēti komentēt aptaujas rezultātus atturētos, ņemot vērā to, ka daudzi cilvēki neatklāja izvēli. Līdz ar to joprojām ir augsta varbūtība, ka kāda no partijām varētu neiekļūt vai iekļūt parlamentā pretēji vēlētāju aptaujas rezultātiem, uzskata Ušakovs.

"Skatoties uz šiem cipariem, es nevaru iedomāties koalīciju, kur ir spektrs no kopdzīves atbalstītājiem līdz klajiem ksenofobiem - tas nav iespējams," pauda Ušakovs. Viņaprāt koalīcija, kurā būtu politiskie spēki ar tik dažādiem uzskatiem nebūs rīcībspējīgāka par divām vai trīs nedēļām.

"Man liekas, ka neviena kombinācija bez "Saskaņas" nebūs rīcībspējīga un stabila," sacīja Ušakovs, pateicoties vēlētājiem par "konsekventu atbalstu" viņa pārstāvētajai partijai.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu guvusi partija "Saskaņa", "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK", Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV", liecina aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas (LTV), Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) sestdien veiktā vēlētāju aptauja pie iecirkņiem ("exit poll").

Saskaņā ar aptaujas datiem Saeimā, pārvarot 5% barjeru, iekļūtu arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Jaunā vienotība".

Par "Saskaņu" varētu būt nobalsojuši 19,4% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli, par "Attīstībai/Par!" nobalsojuši 13,4%, par nacionālo apvienību - 12,6%, par JKP - 12,4%, bet par "KPV LV" - 11,5% vēlētāju, kas aptaujā atklāja savu izvēli. Saskaņā ar aptaujas datiem ZZS saņēma 9,7% savu izvēli atklājušo vēlētāju balsis, bet "Jaunā vienotība" - 6,9%.

Šogad izvēli neatklāja 29% aptaujāto, salīdzinot ar 22% pirms četriem gadiem. Tas nozīmē, ka rezultātos varētu būt lielākas nobīdes no oficiālajiem CVK datiem, nekā iepriekš. Pirms četriem gadiem nevienai partijai aptaujas uzrādītais rezultāts no oficiālā neatšķīrās vairāk nekā par 2 procentpunktiem. Nav izslēgts, ka šogad atšķirība varētu būt lielāka. Pieredze liecina, ka aptaujā neatbildējošo balsis oficiālajos rezultātos nesadalās proporcionāli visām partijām.

 
Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu