Īrijas tiesa par ēku apzīmēšanu Latvijas valstspiederīgajam piespriedusi sabiedriskos darbus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Īrijas Tērlesas apgabaltiesa par bojājumu nodarīšanu ēku sienām, sētām un citiem īpašumiem, apzīmējot tos ar grafiti zīmējumiem, kādam Latvijas valstspiederīgajam piespriedusi 100 stundas sabiedriskā darba, atsaucoties uz portālu "tipperarystar.ie" vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Vīrietis pagājušā gada 18.novembrī, atrodoties smagā dzēruma stāvoklī, ar grafiti apzīmēja vairāku namu sienas, "Nissan" markas mikroautobusu, autostāvvietas apmaksas automātu, kāda nama logu, kafejnīcas fasādi un citus objektus.

Viņš tika apsūdzēts kopumā par 18 līdzīgiem nodarījumiem, kas tika veikti laikā no 2017.gada 1.novembra līdz 31.decembrim. Šajā laika posmā vīrietis ar grafiti apzīmēja ne vien pilsētas ēku sienas, bet arī atkritumu tvertnes, vārtus, sētas, vietējās avīzes biroja logus un elektrības skaitītāju kastes.

Vīrietim neesot iepriekšēju sodāmību un viņš nožēlojot izdarīto, skaidroja apsūdzētā advokāts.

Iepriekšējā sēdē tiesa lēma atlikt lēmuma pieņemšanu, lai saņemtu cietušo ziņojumus, kā arī novērtētu cietušajām pusēm izmaksājamās kompensācijas un tīrīšanas izdevumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu