USA Today: Nurmagomedova rīcība bija debila, idiotiska, neētiska un nežēlīga (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/LETA

ASV laikraksta USA Today žurnālists Martins Rodžers asi kritizējis krievu jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņa Habiba Nurmagomedova rīcību pēc viņa uzvaras "UFC 229" turnīrā pār īru Konoru Makgregoru. 

Pagājušās nedēļas nogalē Lasvegasā Nurmagomedovs turpināja savu nezaudēto cīņu sēriju, Makgregoru ceturtajā raundā pieveicot ar žņaugšanas paņēmienu.

Tieši 30 gadus vecais Nurmagomedovs tika uzskatīts par šīs cīņas favorītu, un ringā viņš to apliecināja. 

Uzreiz pēc uzvaras Nurmagomedovs nespēja nomierināties un izlēca no ringa, sākot kautiņu ar Makgegora komandas biedra pārstāvi. Tikmēr krievu cīkstoņa komanda metās uzbrukumā īram. Pēcāk apsargiem gan izdevās ieviest kārtību, bet Nurmagomedovam čempiona josta ringā netika pasniegta, lai neizprovocētu vēl lielākas nekārtības.

"Šādām nevajadzīgām lietām, kādas mēs redzējām Lasvegasā, sportā nebūtu jānotiek. Habiba uzvedība pēc izcīnītās uzvaras bija debila, idiotiska, neētiska un nežēlīga," raksta laikraksta žurnālists. "Šādas lietas kalpo par sliktu piemēru. Tā tam nevajadzētu notikt. Cilvēki to sauc par pretīgu rīcību, un viņiem ir taisnība. Tas ir kauna traips UFC organizācijas reputācijā. Bet vai tas ko ietekmēs UFC finanšu situācijā? Nē. Neietekmēs nevienu centu."   

UFC prezidents Dana Vaits pēc cīņas sacīja, ka ka šim incidentam noteikti būs sekas.

 "Ir skaidrs, ka šā notikuma sakarā tiks veikta izmeklēšana un tiks piespriesti lieli naudassodi. Mums ir jāpakļaujas Nevadas štata sporta komisijai. Nevaru garantēt, ka Habibam netiks atņemta josta. Viņam būs lielas nepatikšanas," viņš sacīja. 

Iepriekš medijos izskanēja, ka Nurmagomedovs neatkarīgi no cīņas iznākuma par cīņu nopelnīs aptuveni 10 miljonus ASV dolāru. Tagad tiek lēsts, ka šā incidenta dēļ Krievijas cīkstonim honorārs netiks izmaksāts. 

"Sports un pasaule kopumā 2018. gadā atrodas dīvainās pozīcijās," uzskata žurnālists Rodžers. "Normālā pasaulē sportista huligāniskai rīcībai būtu jāatstāj negatīvas sekas uz UFC reputāciju un popularitāti, bet notiek gluži pretējais. Cilvēkiem uz vērtībām mūsdienās nospļauties." 

Savas karjeras laikā Nurmagomedovs tagad izcīnījis uzvaras visās 27 cīņās, tostarp 11 panākumi gūti UFC ietvaros.

Tikmēr 30 gadus vecajam Makgregoram šī bija pirmā MMA cīņa kopš 2016. gada novembra. Tiesa, pērn viņš aizvadīja ļoti ienesīgu boksa cīņu pret slaveno amerikāni Floidu Meivezeru. Savas karjeras laikā īrs guvis 21 uzvaru 25 cīņās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu