Vīrietis nezinot par durvju atbalstu izmantojis 100 tūkstošu dolāru vērtu meteorītu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katra cilvēka mūžīgais sapnis ir savās mājās atrast kaut ko tādu, kas pārsteidzošā kārtā izrādītos ārkārtīgi vērtīgs. Kādam vīram Mičiganas štatā ASV tas patiesi ir izdevies – akmens, ko viņš izmantojis par durvju atbalstu, izrādījies 100 tūkstošu dolāru vērts meteorīts.

Kā vēsta ārvalstu mediji, vīrietis, kurš saprotamu iemeslu dēļ vēlējās palikt anonīms, šo akmeni uzgāja, kad bija iegādājies fermu Mičiganā. Desmit kilogramu smago meteorītu vīrs izmantojis, lai netaisītos ciet šķūņa durvis...

Tiesa, vīrs, kas fermu pārdeva, brīdināja, ka šis akmens ir meteorīts, kas fermas teritorijā no debesīm nogāzies 1930. gadā, un ļāva viņam to paturēt. 30 gadus fermas jaunais īpašnieks šo meteorītu izmantoja kā durvju atbalstu, tomēr nesen nāca pie prāta un nolēma nogādāt Mičiganas universitātē, lai noskaidrotu, kāda ir tā vērtība.

Foto: AP/Scanpix

Universitātes profesore Monaliza Sirbeskū (Monaliza Sirbescu) atklāja, ka tas ir lielākais meteorīts, ko viņa jebkad ir pētījusi. Kopumā cilvēki bieži nes iežus uz universitāti, domādami, ka tie ir meteorīti, tomēr lielākoties tie ir parasti akmeņi.

“Man uzreiz bija skaidrs, ka tas ir kaut kās īpašs. Tas ir vērtīgākais meteorīts, kādu jebkad esmu turējusi rokās. Tas ir sestais lielākas meteorīts vēsturē, kas atrasts šajā štatā,” teica Sirbeskū.

Pētniece noskaidroja, ka tas ir dzels un niķeļa meteorīts, kura iespējamā vērtība ir 100 tūkstoši dolāru. Muzejs “Smithsonian institution” plāno šo meteorītu iegādāties un izstādīt publiskai apskatei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu