Linda Vilmansone-Virbule piedāvā ne vien vizuāli košu un iekārojamu, bet arī garšīgu ēdienu.
Rudenīgi salāti ar paipalu olām un baravikām
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešamās sastāvdaļas salātiem
400 g riekstu ķirbja, 50 ml sezama eļļas, 70 g rukolas, 50 g parmezāna siera, 300 g baraviku (vai citas sēnes pēc tavas izvēles), 50 g ciedru riekstu, 10 paipalu olas.
Pagatavošana
- Riekstu ķirbi sagriež daivās un nomizo. Apsāla, liek dziļā pannā vai katlā un sautē nelielā ūdens daudzumā 15 minūtes.
- Sēnes sagriež gareniski plānās šķēlītēs un apcep karstā sezama eļļā zeltainas no abām pusēm.
- Uz sausas pannas lēni apgrauzdē ciedru riekstus.
- Paipalu olas novāra 3 minūtes karstā ūdenī.
- Šķīvī izkārto rukolu, pāri kārto ķirbja šķēlītes, pārrīvē parmezāna sieru, izkārto sēnes, uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas un pārber ar riekstiem.