Burkānu sviests

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Raidījuma “Gatavo 3” un žurnāla “Pie Galda” veidotāja Linda Vilmansone-Virbule piedāvā recepti, kā no burkāniem pagatavot sviestu!

Nepieciešamās sastāvdaļas burkānu sviestam:

1 kg burkānu, 150 g sviesta, ½ tējk. sāls, 1 čili pipars, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējk. ingvera pulvera, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. kumīna sēklu, 1 tējk. koriandra sēklu.

Pagatavošana

1. Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2. Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet dārzeņu buljona vai ūdens, lai tie nepiedegtu.

3. Uz sausas pannas apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas, līdz sāk izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablendē viendabīgā pulverī.

4. Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili piparu, ķiploku, ingvera pulveri, medu, kumīna un koriandra maisījumu un atlikušo sviestu.

5. Visu sablendē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu