Jelgavnieki iesaistās bezmaksas veselību veicinošās aktivitātēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Jelgavas iedzīvotājiem regulāri tiek piedāvātas dažādas bezmaksas vingrošanas nodarbības un uztura meistarklases. Lai jelgavnieku vidū popularizētu aktīvu dzīvesveidu, līdz oktobrim brīvā dabā tika organizētas bezmaksas sporta nodarbības, kas, iestājoties aukstākam laikam, pārceltas uz Zemgales Olimpisko centru (ZOC) un notiks arī rudenī un ziemā.

Ziemas sezonas piedāvājums ZOC papildināts ar vingrošanas nodarbībām “Vesela mugura” un “Body art”.

Nūjošana oktobrī notiks divas reizes nedēļā, bet novembrī un decembrī – tikai svētdienās, turklāt svētdienās mainīts nūjošanas norises laiks. Tāpat vēl tikai oktobrī jelgavniekiem ir iespēja apmeklēt skriešanas koptreniņus Pasta salā.

Jelgavnieki var iesaistīties nodarbībās par bērnu audzināšanu programmā “Strādā vesels!”, “Ēd vesels!” un “Topošo vecāku skola”, bet bērniem ar īpašām vajadzībām tiek piedāvātas deju un kustības terapijas nodarbības.

Vecāki, kuru ģimenē aug 12–16 gadus veci pusaudži, var pagūt pieteikties desmit nodarbību ciklam “Ceļvedis, audzinot pusaudzi”, kurā būs iespēja gūt padomus, kā veidot attiecības ar saviem bērniem. Bet pirmsskolas vecuma bērnu vecāki gaidīti uz nodarbībām “Emocionālā audzināšana”, kurās vecāki varēs uzzināt, kā audzināt un labāk izprast savu bērnu.

Ziemas sezonas jaunums ir bezmaksas deju un kustību terapijas nodarbības bērniem ar invaliditāti. Nodarbības plānotas nelielās grupās bērniem ar uzvedības un mācīšanās traucējumiem, nervu sistēmas slimībām, skeleta, muskuļu un saistaudu slimībām. 

Vairākas veselību veicinošas aktivitātes bez maksas tiek nodrošinātas arī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) – “Pusaudžu emocionālā audzināšana”, izglītojošā fizisko aktivitāšu programmā veselības profilaksei un darbspēju uzturēšanai “Strādā vesels!”, Topošo vecāku skola, kā arī semināru cikls par veselīgu uzturu un ēšanas paradumu veidošanu “Ēd vesels!”.

Par nodarbību laikiem vairāk: www.jelgava.lv

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu