Turpinoties tirdzniecības karam ar ASV, Ķīna savā ekonomikā iepludina vairāk naudas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ķīna valsts ekonomikā iepludina arvien vairāk naudas, tādējādi gatavojoties turpmākai negatīvai ietekmei, ko rada Ķīnas un ASV tirdzniecības karš, vēsta “CNN Business”.

Ķīnas ekonomika šogad ir piedzīvojusi palēninājumu, kas skaidrojams ar valdības centieniem ierobežot valsts milzīgās parādsaistības. Ķīnas ekonomiku arī negatīvi ietekmē ASV piemērotie tarifi Ķīnas eksportam vairāk nekā 250 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Ķīnas Centrālā banka svētdien paziņoja, ka tā padarīs pieejamus 750 miljardus juaņu (gandrīz 110 miljardus ASV dolāru) jaunu aizdevumu veidā, tādējādi cenšoties veicināt ekonomisko aktivitāti.

Šī ir jau ceturtā reize šogad, kad Centrālā banka samazina prasību par tās naudas apjomu, kas bankām jāglabā kā rezerve, tādējādi bankām ir iespēja šos līdzekļus izsniegt aizdevumos.

Analītiķi gan norāda, ka ar šādiem pasākumiem nav pietiekami, lai būtiski uzlabotu situāciju Ķīnas ekonomikā.

Cenšoties veicināt ekonomisko aktivitāti, Ķīnas valdība jau iepriekš paziņojusi arī par nodokļu samazināšanu, investīcijām infrastruktūrā, kā arī monetārās politikas atvieglošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu