"Pārkāpt robežu" poļu gaumē: Gdaņskā atrod amfetamīna laboratoriju un aiztur ķīmijas skolotāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Polijas policija

Polijas pilsētā Gdaņskā noticis reids amfetamīna laboratorijā, pēc kura tika arestēti pieci cilvēki, tai skaitā bijušais ķīmijas skolotājs. Polijas medijos šis notikums jau salīdzināts ar slavenā seriāla "Breaking Bad" ("Pārkāpt robežu") sižetu.

Polijas Centrālais policijas izmeklēšanas birojs paziņojis, ka narkotiku kontrabandistu banda transportējusi saražotās narkotikas no Polijas uz Norvēģiju, kur tās gatavoja tālākai izplatīšanai, ziņo Polijas radio. 

Sestais bandas loceklis aizturēts Norvēģijā.

Laboratorijā Gdaņskā tika konfiscēts aprīkojums 200 000 zlotu (46 400 eiro) vērtībā, kā arī 120 kilogrami vielu, no kurām ražo narkotikas. 

Tikmēr Norvēģijā tika konfiscēti 24 kilogrami amfetamīna un hašiša, kuru pārdošanas cena ir apmēram pusmiljons zlotu (116 000 eiro).

"Aresti tika izdarīti pēc vairākus mēnešus ilgas izmeklēšanas," aģentūrai PAP norādīja policijas pārstāvis. "Policija noskaidroja, ka Gdaņskā notiek profesionāla amfetamīna ražošana."

Pieci Polijā aizturētie cilvēki ir vecumā no 37 līdz 66 gadiem. Visi tika aizturēti vienā dienā septembra beigās.

Starp aizturētajiem ir bijušais ķīmijas skolotājs no Gdaņskas, kurš esot konsultējis narkotiku ražotājus.

Aizturētajiem draud cietumsodi līdz 15 gadiem, kā arī naudassodi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu