"Jaunā Vienotība" gatava runāt ar visiem, izņemot "Saskaņu"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Jaunās Vienotības" priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš
"Jaunās Vienotības" priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš Foto: Sintija Zandersone/LETA

Starp jaunās valdības prioritātēm jābūt eiroatlantiskā kursa saglabāšanai, atbildīgai sociālai politikai, nevienlīdzības mazināšanai sabiedrībā, kā arī reģionālās reformas īstenošanai un ilgtspējīgai sabiedrības attīstībai, uzskata "Jaunā Vienotība".

Politiskā spēka pārstāvji šodien izrunāja vēlēšanu rezultātus, kā arī diskutēja par turpmākām valdības izveides sarunām. "Jaunās Vienotības" priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš žurnālistiem pēc sanāksmes teica, ka politiskais spēks gatavs runāt par darāmajiem darbiem ar visiem parlamentā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, izņemot "Saskaņu".

Kariņš norādīja, ka iniciatīvas valdības veidošanas sarunas būtu sagaidāma no politiskajiem spēkiem, kas saņēma lielāku mandātu skaitu pēc "Saskaņas". Taujāts, vai prioritāri vēlētos runāt ar Jauno konservatīvo partiju vai "KPLV LV", Kariņš atbildēja, ka jāuzklausa abas partijas.

Kariņš pauda, ka valdības veidošanas process būs sarežģīts, tomēr valdības piedāvātājiem darbiem jābūt izpildāmiem.

Kā ziņots, ka 13. Saeimā ievēlētajām partijām paredzēts šodien sākt apspriešanos par sadarbību pēc parlamenta vēlēšanām.

Sākotnēji paredzēts, ka vairākos politiskajos spēkos notiks iekšējās sanāksmes, kurās tiks pārrunāti vēlēšanu rezultāti.

Pēc tam paredzēts, ka varētu notikt arī savstarpējas sarunas par valdības veidošanu ar citiem politiskajiem spēkiem. Abas populārākās centriskās, centriski labējās jeb tā dēvētās latviskā spārna partijas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija paudušas gatavību uzņemties iniciatīvu koalīcijas tapšanas sarunās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu