Pavļuts: Sagaidot simtgadi, vajadzētu būt skaidrām koalīcijas aprisēm un veicamajiem darbiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: TVNET

Ja arī, sagaidot Latvijas simtgadi, vēl nebūs pilnībā noslēgusies valdības veidošana, tad valsts jubilejā jau vajadzētu būt skaidrām koalīcijas aprisēm un veicamajiem darbiem, sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis norādīja, ka politiskais spēks vēlas veiktspējīgas, dinamiskas un stabilas koalīcijas un valdības izveidošanu. Viņš skaidroja, ka jaunajā koalīcijā būtu jādominē Saeimā jaunievēlētajām partijām. Pašreizējā situācijā nav tik izšķiroši, kura no partijām uzņemas iniciatīvu, aicinot uz sarunām, jo no tā dēvēto centrisko jeb latvisko partiju spārna "visiem jārunā ar visiem", akcentēja politiķis.

Vaicāts par darāmajiem darbiem, ko "Attīstībai/Par!" ieskatā vajadzētu veikt nākamajai valdībai, Pavļuts norādīja, ka tā ir pieejamas veselības aprūpes nodrošināšana, kur radikāli jāmaina pašreizējais modelis, likvidējot, viņaprāt, gaidāmo diskrimināciju pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem, kas ir samaksājuši nodokļus.

Tāpat izglītības jomā politiskais spēks iestāsies par kompetenču pieejā balstītu izglītības modeļu straujāku ieviešanu un konkurētspējīgāku augstāko izglītību. Tāpat nepieciešams veikt novadu reformu, kā arī strādāt pie sociālliberāļiem kritiski svarīga jautājuma par iekļaujošu sabiedrību, tajā skaitā attiecībā uz cilvēkiem ar invaliditāti un kopdzīves likuma pieņemšanu, klāstīja Pavļuts.

Vaicāts, kuras ministrijas politiskais spēks vēlētos vadīt, Pavļuts norādīja, ka tā ir sekundāra lieta, jo primāri jāvienojas par paveicamo.

Atbildīgie partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvji sarunās par valdības veidošanu būs visu trīs apvienības partiju līderi Pavļuts, Juris Pūce un Andris Skride sadarbībā ar Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku un citiem politiskā spēka pārstāvjiem.

Pavļuts kā vēsturisku vērtē faktu, ka parlamentā būt pārstāvēts politiskais spēks ar tik atklāti liberālu piedāvājumu, kādu ir prezentējusi "Attīstībai/Par!". Politiķis arī akcentēja apvienībā ietilpstošo partiju vienotību, jo nav notikusi starppartiju svītrošana, kas dažkārt vērojama kā problēma kādos citos spēkos.

Kā ziņots, ka 13.Saeimā ievēlētajām partijām paredzēts šodien sākt apspriešanos par sadarbību pēc parlamenta vēlēšanām.

Sākotnēji paredzēts, ka vairākos politiskajos spēkos notiks iekšējās sanāksmes, kurās tiks pārrunāti vēlēšanu rezultāti.

Pēc tam paredzēts, ka varētu notikt arī savstarpējas sarunas par valdības veidošanu ar citiem politiskajiem spēkiem. Abas populārākās centriskās, centriski labējās jeb tā dēvētās latviskā spārna partijas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija paudušas gatavību uzņemties iniciatīvu koalīcijas tapšanas sarunās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu