Igaunijas aizsardzības ministrs devies vizītē uz Afganistānu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks
Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks Foto: Postimees.ee

Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks pirmdien sācis oficiālu vizīti Afganistānā, kur tiksies ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani un aizsardzības ministru Tariku Šahu Bahrami, kā arī apmeklēs Igaunijas armijas kājnieku vadu, kas kopš pavasara dislocēts Kabulā.

Igaunijas armijas kājnieku vads ESTPLA-27 atrodas Afganistānā NATO vadītās misijas "Resolute Support" ietvaros.

NATO pārtrauca kaujas operāciju Afganistānā 2014.gadā, un no 2015.gada notiek misija "Resolute Support", kuras ietvaros Afganistānā ir dislocēti aptuveni 16 000 NATO dalībvalstu karavīri. Šie spēki apmāca un atbalsta Afganistānas armiju, kā arī piedalās pretterorisma misijās.

Igaunijas Aizsardzības ministrijas sniegtā informācija liecina, ka Igaunijas kājnieku vads kopā ar Lielbritānijas spēkiem gādā par citu sabiedrotos vienību aizsardzību, kuras nodarbojas ar afgāņu spēku apmācīšanu.

Afganistānā atrodas arī sprāgstvielu iznīcināšanas vienība no Igaunijas un personāla virsnieki, kas strādā "Resolute Support" misijā.

Igaunijas aizsardzības ministram plānota tikšanās ar "Resolute Support" misijas vadītāju un augstāko NATO civilo pārstāvi Afganistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu