Piešķirs papildu €5 miljonus aizsardzībai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lai aizsardzības budžetu nodrošinātu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), tam tiks atvēlēti papildu pieci miljoni eiro, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistus informēja politisko spēku pārstāvji

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze informēja, ka koalīcijas partneri pirmdien pārrunāja virkni šīs valdības laikā uzsākto darbu, tai skaitā tos, kurus politiskie spēki solījuši pabeigt. Viens no šiem uzdevumiem ir nodrošināt aizsardzības budžetu 2% apmērā no IKP.

Partijas "Vienotība" vadītājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens skaidroja, ka šā gada sākumā tika paredzēti līdzekļi aizsardzības budžeta nodrošināšanai 2% apmērā no IKP, tomēr šogad Latvijas IKP ir audzis straujāk, tādējādi patlaban aizsardzībai netiek nodrošināts šis finansējuma apmērs.

"Mēs nevaram riskēt ar starptautisko partneru pārmetumiem, ka Latvijas valdība nav izpildījusi saistības," piebilda Ašeradens.

Krauze norādīja, ka aizsardzības budžeta palielināšanai nepieciešami nedaudz virs pieciem miljoniem eiro. Paredzams, ka minētais priekšlikums tuvākajā laikā tiks skatīts Saeimā.

Ašeradens arī atzina, ka koalīcijas partneri sprieduši par 2019.gada budžeta pieņemšanas tehnisko grafiku, apsverot arī tā dēvēto B scenāriju, kas paredz to, kas notiks ar budžetu, ja laikus neizdodas izveidot jauno valdību.

Budžeta grafiks paredz, ka jaunā Saeima uz pirmo sēdi sanāks 6.novembrī, bet 8.novembrī tiks apstiprināta jaunā valdība, skaidroja Krauze. "Plānojam, ka valdība tiks apstiprināta laicīgi," viņš atzina.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu