Ukrainā notiek gaisa spēku mācības ar ASV un citu NATO valstu iesaisti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainā pirmdien sākušās plašas gaisa spēku mācības, kurās piedalās arī ASV un citas NATO valstis, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Manevri "Clear Sky 2018", kas ilgs līdz 19.oktobrim, notiek Ukrainas rietumos. Tajos piedalās aptuveni 700 karavīri, no kuriem puse pārstāv NATO dalībvalstis, tostarp ASV, Lielbritāniju, Nīderlandi, Poliju un Rumāniju.

Mācībās iesaistīti aptuveni 30 Ukrainas lidaparāti, kā arī ASV militārās lidmašīnas "F-15C Eagle" un militārās transporta lidmašīnas "C-130J Super Hercules", kā arī ASV bezpilota lidaparāti, atklāja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Tiks iesaistītas arī Polijas un Rumānijas militārās kara lidmašīnas, kas pirmo reizi sadarbosies ar Ukrainas spēkiem gaisā, lai aizsargātu gaisa telpu, sacīja Ukrainas gaisa spēku preses pārstāvis.

ASV Gaisa spēku paziņojumā teikts, ka mācību mērķis ir attīstīt reģiona spējas gaisa telpas aizsargāšanā un veicināt mieru un drošību caur sadarbību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu