Girgensons nopelna pirmo rezultativitātes punktu jaunajā sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien nopelnīja pirmo rezultativitātes punktu jaunajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, palīdzot Bufalo "Sabres" vienībai pārspēt iepriekšējās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālisti Vegasas "Golden Knights".

"Sabres" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2 (1:0, 3:1, 0:1), svinot otro panākumu pēc kārtas.

Mājiniekiem divus vārtus guva komandas kapteinis Džeks Aikels, kurš 15.minūtē vairākumā atklāja rezultātu, bet 25.minūtē "Sabres" pārsvaru dubultoja. Turpinājumā "Golden Knights" vienus vārtus atguva, taču jau 28 sekundes vēlāk Marko Skandela atjaunoja divu ripu pārsvaru, bet 30.minūtē Džeisons Pominvils pēc Girgensona un Evana Rodrigesa piespēlēm panāca 4:1.

Girgensons, kuram šī bija 351.spēle NHL karjerā, tika pie ripas aiz pretinieku vārtiem un gar apmali to piespēlēja Rodrigesam, kurš no laukuma stūra piespēlēja vārtu priekšā esošajam Pominvilam.

Trešā periodā "Golden Knights" pēc Džonatana Maršeso metiena vienus vārtus atguva, taču "Sabres" droši nosargāja uzvaru.

Girgensons spēlēja 14 minūtes un 53 sekundes, tostarp vairāk kā divas minūtes mazākumā. Latvietis reizi meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Viņš šosezon trīs spēlēs ir nopelnījis vienu rezultativitātes punktu, kamēr "Sabres" ar četriem punktiem trīs mačos Austrumu konferencē atrodas ceturtajā vietā, kamēr līderei Karolīnas "Hurricanes" ir par punktu vairāk.

Savas NHL karjeras laikā pašlaik 24 gadus vecais Girgensons kopumā 351 spēlē guvis 44 vārtus un veicis 58 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu