Kurucs sešās minūtēs gūst četrus punktus un savāc piecas atlēkušās bumbas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien spēlēja sešas minūtes, taču guva četrus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, palīdzot Bruklinas "Nets" komandai tikt pie uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē.

"Nets" viesos sīvā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 110:108 (27:15, 23:28, 30:36, 22:23, 8:6) uzvarēja Detroitas "Pistons". Bruklinas vienībai šī bija otrā no četrām pārbaudes spēlēm pirms jaunās sezonas sākuma un pirmais panākums.

Kurucs laukumā bija sešas minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus "sodiņus". Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, no tām divas pie pretinieku groza, pieļāva vienu kļūdu, bet viņam esot laukumā "Nets" guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Bruklinas komandā ar 25 punktiem izcēlās D'Endželo Rasels, bet pa 17 punktiem sameta Keriss Leverts un Džerets Alens. Tikmēr "Pistons" sastāvā 24 punktus guva Lengstons Galovejs.

Kurucs laukumā devās noslēdzošās ceturtdaļas sākumā, jau pēc 25 sekundēm gūstot pirmos punktus ar diviem soda metieniem. Pēc tam latvietis ar aktīvu sniegumu izcīnīja vairākas atlēkušās bumbas, kā arī reizi "nostaigāja", bet pēc laukumā pavadītām sešām minūtēm un 36 sekundēm tika nomainīts.

Brīdī, kad Kurucs devās laukumā, "Nets" bija vadībā ar 80:79, bet viņam atstājot laukumu pārsvars bija pieaudzis līdz 89:86. Turpinājumā "Pistons" gan atspēlējās un pārņēma vadību, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 102:102. Savukārt papildlaikā "Nets" ar diviem tālmetieniem panāca vadību 108:104, beigās to nosargājot.

"Nets" komanda Kurucu vasarā NBA draftā izvēlējās ar 40.numuru, vēlāk latvietim ar Bruklinas klubu noslēdzot līgumu uz četriem gadiem. Vasarā Kurucs nepiedalījās "Nets" NBA Vasaras līgas spēlēs, jo tobrīd vēl nebija panākta vienošanās ar viņa iepriekšējo klubu "Barcelona" par izpirkuma maksu.

Jau ziņots, ka "Nets" kreklā Kurucs debitēja iepriekšējā nedēļā, kad pārbaudes spēlē pret Ņujorkas "Knicks" guva 13 punktus.

Tikmēr citā pirmdien aizvadītā pārbaudes mačā "Knicks" bez Kristapa Porziņģa sastāvā, savās mājās ar 98:110 (21:32, 23:20, 25:36, 29:22) zaudēja Vašingtonas "Wizards" vienībai.

Ņujorkas komandā pa 18 punktiem guva Tims Hārdavejs juniors un Alonso Trīrs, bet Vašingtonas rindās 20 punktus sameta līderis Bredlijs Bīls.

"Knicks" komandai šis bija pirmais zaudējums četrās pārbaudes spēlēs.

Porziņģis turpina atlabt pēc februārī gūtās ceļgala saišu traumas un pagaidām nav skaidrības, kad liepājnieks varētu atgriezties laukumā. Viņš NBA aizvadījis trīs sezonas.

Tāpat savai trešajai NBA sezonai ar Sanantonio "Spurs" vienību gatavojas Dāvis Bertāns.

NBA sezona sāksies 16.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu