Kalniņš kaldina kārtējo "Jokerit" komandas uzvaru KHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš pirmdien atvairīja 27 pretinieku metienus, palīdzot Helsinku "Jokerit" komandai izcīnīt uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Jokerit" savā laukumā ar 5:3 (3:2, 1:0, 1:1) uzvarēja Minskas "Dinamo" komandu, izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Kalniņš atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem, izcīnot ceturto uzvaru sezonā. Latvietis laukumā šosezon devies septiņās spēlēs.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Džons Normens, bet Tomi Meki un Sakari Maninens izcēlās ar 1+1, kamēr trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Braiens O'Nīls. Tikmēr Minskas komandā divus vārtus iemeta Kristians Henkels, taču Baltkrievijas klubs cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā uzvaru izcīnīja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas mājās pēcspēles metienos ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", tiekot pie otrā panākuma pēc kārtas.

Indrašis ar rezultativitāti neizcēlās, bet "bullīšu" sērijā savu izgājienu nerealizēja.

Maskavas klubam uzvaru nodrošināja Vadims Šipačovs, kurš izcēlās pēcspēles metienu astotajā sērijā. Pamatlaikā Šipačovs guva arī vienus vārtus un reizi asistēja partnerim.

Indrašis spēlēja 15 minūtes un 59 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja vienīgajā iemetienā.

Uzbrucējs šosezon 16 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā mačā Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" mājās ar rezultātu 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) zaudēja Gagarina kausa īpašniecei Kazaņas "Ak Bars".

Kulda 17 minūtēs un 30 sekundēs vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Viņš šajā sezonā 16 spēlēs guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Rietumu konferences vadībā ar 24 punktiem 15 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par punktu atpaliek 14 mačus aizvadījusī Sanktpēterburgas SKA, kamēr Helsinku "Jokerit" 14 spēlēs tikusi pie 22 punktiem un ir trešā. Sesto vietu ar 15 punktiem ieņem Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak", astotā ar 13 punktiem ir Rīgas "Dinamo", bet tikpat punkti ir arī pozīciju zemāk esošajai Maskavas "Dinamo", kamēr Čerepovecas "Severstaļ" ir desmitā ar 12 punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 30 punkti 15 mačos, bet 26 punkti 15 spēlēs ir Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr desmitajā vietā ar 12 punktiem ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kam pirmdien pievienojās pieredzējušais Latvijas izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs, noslēdzot divu gadu divvirzienu līgumu.

Rīgas "Dinamo" otrdien viesos tiksies ar Astanas "Baris" komandu no Kazahstānas, noslēdzot trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu