Brigmanis skaidro, ko grasās darīt pēc deputāta mandāta zaudēšanas (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Augusts Brigmanis
Augusts Brigmanis Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis 13.Saeimas vēlēšanās palicis pirmais aiz "svītras" Zemgales vēlēšanu apgabalā, politiķis norāda uz vēlētāju viņam ievilktajiem plusiem un sola turpināt darboties politikā, tai skaitā arī piedalīties valdības veidošanas sarunās.

Brigmanis aģentūrai LETA atzina, ka, izvērtējot situāciju pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas, nolēmis, ka neies prom no politikas. ZZS līderis skaidroja, ka ir dažādas formas, kā ir iespējams palīdzēt savam politiskajam spēkam.

Viņš norādīja, ka neuzskata sevi par zaudētāju, jo 3.vieta ir vērtējama kā labs rezultāts un citos apstākļos, kad tiktu saņemtas trīs līdz četras vietas no apgabala, tas ļautu arī nonākt Saeimā.

Vaicāts par iespēju tomēr nonākt Saeimā, ja kāds no Zemgales deputātiem sāk strādā valdībā, politiķis neizslēdza iespēju ieņemt deputāta "mīksto" mandātu. Tas būtu iespējams, ja ZZS nonāks valdībā un kāds no diviem Zemgalē ievēlētajiem deputātiem - pašreizējais parlamentārietis Viktors Valainis vai satiksmes ministrs Uldis Augulis - ieņems ministra amatu, attiecīgi uz laiku noliekot deputāta mandātu.

Reizē Brigmanis ir gatavs arī strādāt ārpus parlamenta.

Attiecībā uz tālākā nākotnē gaidāmajām Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāja amata vēlēšanām Brigmanis norādīja, ka vadītājam jābūt ļoti pieejamam, ar daudzšķautņainu pieeju un "dzīvā saiknē" ar partijas nodaļu biedriem. Ja LZS vadītāja amatu centīsies iegūt cilvēki, kuri neatbildīs šiem kritērijiem, politiķis uzturēs savu kandidatūru šim amatam, jo viņam ir svarīga vadītās partijas nākotne.

Politiķis arī norādīja, ka viņam nav nekādu iebildumu attiecībā uz Valaiņa vēlēšanu kampaņu, jo tā ir atbilstoša pieeja jaunam un enerģiskam cilvēkam. Tāpat politiķis atzīst, ka savu lomu varētu būt nospēlējis tas, ka publiskajā telpā minētā viņa kādreizējā piederība Komunistiskajai partijai, par ko vēlētājiem ir katram savi uzskati.

Brigmanis norādīja, ka nebūtu pareizi tagad aiziet prom no politikas, jo ir jāieņem aktīva dzīves pozīcija.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem "Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, politiskajai partijai "KPV LV" un Jaunajai konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - katrai 13 vietas, ZZS - 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" - astoņas vietas.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu